Ръководителят на отбора на Ферари Фредерик Васьор категорично заяви, че

...
Ръководителят на отбора на Ферари Фредерик Васьор категорично заяви, че
Коментари Харесай

Настройките, а не концепцията на SF-23 са довели до пасива на Ферари в Бахрейн

Ръководителят на тима на Ферари Фредерик Васьор изрично съобщи, че в Маранело не се обмисля смяна на концепцията на автомобила на фона на изоставането, с което Скудерията стартира сезон 2023 във Формула 1.

В Бахрейн водачите на „ Черните кончета “ Шарл Леклер и Карлос Сайнц бяха покрай Ред Бул в квалификацията, само че в надпреварата бързо-бързо изостанаха от Макс Верстапен и Серхио Перес. По думите на Васьор този недостиг на неговите състезатели е бил подбуден по-скоро от неверни настройки, а не толкоз от неналичието на скорост в SF-23.
 Ферари се препъна на старта Ферари се препъна на старта
„ Убеден съм в това. Никога не съм виждал кола, която да дава отговор на темпото на друга в квалификацията, само че не и в надпреварата. Така че нещата зависят от настройките и някои решения по колата, а не от цялостната идея. Няма потребност да мислим за смяна “, съобщи Васьор.

„ Ще обощя като кажа, че квалификационното ни движение е положително, близо до това на Ред Бул, най-малко в Бахрейн. Това беше позитивното. Но ние би трябвало да сме реалисти. Ако желаеме да се подобрим би трябвало да имаме ясна картинка, а очевидно надеждността ни към момента не е на нужното равнище. Ако желаеме да печелим надпревари би трябвало да сме безгрешни всеки уикенд, а не да имаме дребни проблеми “, добави още французинът.
 Какво сподели Васьор след краха в Бахрейн? Какво сподели Васьор след краха в Бахрейн?
Отборът на Ферари си потегли от Бахрейн със единствено 12 точки в своя актив, с помощта на четвъртото място на Сайнц. Леклер пък въобще не стигна до финала след поредна щета в неговия автомобил, която го лиши от един на практика извоюван подиум. Преди отпадането си в 40-та обиколка монегаскът изоставаше с 24.5 секунди от Верстапен, което се равнява на загуба от приблизително 0.6 секунди на обиколка.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР