Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк призова

...
Ръководителят на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк призова
Коментари Харесай

ООН: Мъск трябва да гарантира, че Twitter спазва правата на човека - Топ новини

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк прикани новия притежател на Twitter Илон Мъск да подсигурява, че спазването на правата на индивида е централна тематика в обществената мрежа, написа Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Съобщенията, че Мъск е уволнил целия екип по правата на индивида на платформата, „ от моя позиция не са окуражаващо начало “, съобщи Тюрк в отворено писмо.

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че написа със „ угриженост и опасения по отношение на нашия цифров публичен площад и ролята на Twitter в него “.

Мъск, най-богатият човек в света, пое контрола върху платформата преди седмица в противоречива договорка.

След като приключи голямото си придобиване на стойност 44 милиарда $, Мъск бързо се зае да разпусне управителния съвет на Twitter и да уволни основния изпълнителен шеф и топ мениджърите.

В петък Twitter уволни почти половината от 7 500-те си чиновници.

„ Подобно на всички компании, Twitter би трябвало да разбере вредите, свързани с нейната платформа, и да предприеме стъпки за тяхното премахване “, написа Тюрк.

„ Зачитането на общите ни човешки права би трябвало да дефинира гаранциите за потреблението и развиването на платформата. Накратко, приканвам Ви да гарантирате, че правата на индивида са централна част от ръководството на Twitter под Ваше управление. “

Тюрк разгласява отвореното писмо в Twitter, където има повече от 25 000 почитатели.

Тюрк излага шест съществени правилото от позиция на правата на индивида, като приканва Мъск да ги сложи преди всичко в ръководството на Twitter.

Сред тях са отбраната на свободата на словото и неприкосновеността на персоналния живот, както и обезпечаването на бистрота.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР