Ръководителят на офиса на Амнести Интернешънъл в Украйна подаде оставка.

...
Ръководителят на офиса на Амнести Интернешънъл в Украйна подаде оставка.
Коментари Харесай

Директорът на Амнести в Украйна подаде оставка и обвини организацията в руска пропаганда

Ръководителят на офиса на Амнести Интернешънъл в Украйна подаде оставка. Тя упрекна организацията за отбрана на правата, че повтаря пропагандата на Кремъл в отчет, който подлага на критика военния отговор на Киев на непровокираната инвазия на Русия.

Амнести провокира отвращение в Украйна с публикуването на който упреква силите на Киев, че заплашват цивилни, като се нареждат в жилищни здания, учебни заведения и лечебни заведения. „ Ако не живеете в страна, нападната от окупатори, които я раздират на части, евентуално не разбирате какво е да осъждаш войска от бранители “, сподели Оксана Покалчук във Facebook. „ Няма думи на нито един език, които могат да предадат това на някой, който не е изпитал тази болежка “, добавя тя.

Покалчук сподели, че се е пробвала да предизвести висшето управление на Амнести, че отчетът е тесногръд и не регистрира вярно украинската позиция, само че е била пренебрегната. Генералният секретар на Амнести Интернешънъл Агнес Каламард отговори на оставката на Покалчук, като сподели: „ Оксана беше скъп член на Амнести и управлява офиса на организацията в Украйна в продължение на седем години с доста обилни триумфи в региона на човешките права. Съжаляваме да научим, че тя е овакантяване на организацията, само че ние почитаме нейното решение и й желаем триумф “, сподели Каламард.

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл " упрекна Украйна, че в някои случаи е заплашила живота на цивилни, като е разположила свои военни в жилищни региони. Киев отхвърли обвиняванията като "руска дезинформация и агитация " .

От "Амнести " настояват, че тази тактичност на Украйна е била в нарушаване на филантропичното право. Оттам обаче прецизират, че това умозаключение не оправдава безразборните съветски офанзиви против цивилни цели, които съставляват военни закононарушения.

Докладът на организацията е основан на разбори и изявленията, направени сред април и юли в Донбас, Харковска и Николаевска област. В хода на следствието от "Амнести " са разкрили доказателства, че украинските сили са били ситуирани в цивилни обекти, в това число учебни заведения и лечебни заведения, в 19 града и села в тези райони.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрично отхвърли обвиняванията и сподели, че правозащитната организация "се пробва да трансферира отговорността от агресора върху жертвата ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР