Шефът на Министерството на финансите на Обединеното кралство казва, че ще повиши минималната заплата, но изключва намаляване на данъците, докато инфлацията остава висока

...
Ръководителят на Министерството на финансите на Великобритания обявява увеличение на
Коментари Харесай

Ръководителят на Министерството на финансите на Великобритания обявява увеличение на националната минимална заплатаОт JILL LAWLESS Associated Press, 2 октомври 2023 г., 3:38 ч. Изборите през 2024 г. Но разходната способност на правителството е ограничена от мудната икономика на Обединеното кралство и упорито високата инфлация, която достигна двуцифрени цифри миналата година и сега е малко под 7%.

„Наистина искам да имаме по-ниски данъци“, каза Хънт пред Sky News. Но той каза, че „много е трудно да се види“, че това ще се случи тази година.

Дясноцентристките тори, които са на власт от 2010 г., изостават много от лявоцентристката опозиционна Лейбъристка партия в социологическите проучвания. Избирателите са уморени след години на политически сътресения около излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, пандемията от коронавирус и кризата с разходите за живот, подхранвана от инвазията на Русия в Украйна миналата година.

Министър-председателят Риши Сунак, който встъпи в длъжност преди малко по-малко от година, е изправен пред недоволство – и дори открит бунт – от страна на някои консервативни членове и законодатели.

Sunak стабилизира икономиката, след като неговата предшественичка Лиз Тръс срина паунда и разби репутацията на Великобритания за фискална предпазливост с нейните икономически планове за намаляване на данъците. Тя напусна поста само след 49 дни.

Много консерватори се съмняват дали Сунак – петият лидер на партията от 2016 г. насам – може да възстанови нейната популярност до нивото, при което партията спечели мнозинство от 80 места в Камарата на общините от 650 места през 2019 г., при тогавашния министър-председател Борис Джонсън. Той подаде оставка в средата на 2022 г. на фона на скандали относно неговата етика и преценка.

През последните седмици Сунак се опита да поеме инициативата с набор от мерки, представени като облекчаващи икономическата тежест върху данъкоплатците. Той отложи забраната за продажба на нови автомобили на газ и дизел и смекчи други екологични мерки, които според него налагат „неприемливи разходи“ на обикновените хора. Критиците казват, че мерките няма да окажат голямо влияние върху джобовете на хората и ще затруднят Великобритания да постигне целта си за намаляване на емисиите на парникови газове до нула до 2050 г., за да ограничи изменението на климата.

Стотици партийни законодатели, активисти и длъжностни лица, присъстващи на четиридневната конференция в Манчестър, северозападна Англия, са ухажвани от съперници на Сунак, позиционирайки се за партийно състезание за лидерство, което може да последва изборна загуба.

Министърът на вътрешните работи Суела Бравърман и бизнес секретарят Кеми Баденок се обръщат към срещи и приеми, докато се борят за подкрепата на популисткото дясно крило на партията, което иска строги ограничения на незаконната миграция и война срещу либералните социални ценности, осмивана като „събудена“. Външният министър Джеймс Клевърли е популярен сред по-центристките консерватори.

Дори Тръс, която подаде позорна оставка преди по-малко от 12 месеца, е готова да изрази мнението си, продължете името й в заглавията и затруднява живота на нейния наследник.

Тръс, чийто план за милиарди необезпечени данъчни облекчения изплаши финансовите пазари, призовава за партията за „съживяване на консервативни ценности“ като „намаляване на бюрокрацията, по-ниски данъци и доверие, че пазарите ще намерят решенията, които всички искаме.“

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg