Ръководителят на MI6 Ричард Мур отправи призив в реч пред

...
Ръководителят на MI6 Ричард Мур отправи призив в реч пред
Коментари Харесай

MI6 примамва руснаците, които са срещу войната: Елате да работите за нас

Ръководителят на MI6 Ричард Мур насочи апел в тирада пред Британския институт за сигурност и битка с тероризма в Лондон. Той съобщи, че MI6 е „ решена да работи с тези в Русия, които желаят да видят друго бъдеще за страната си “, съобщи „ А Нюз “.

Ръководителят на английската работа за външно разузнаване MI6 прикани руснаците, ужасени от войната в Украйна, да „ обединят напъните си “ с неговата разследваща работа и да сложат завършек на кръвопролитията.

Във втората си тирада, откогато стана началник на тайната разследваща работа през 2020 година, Мур съобщи, че не се обрисува огромна вероятност Русия да възвърне инерцията си в Украйна.

Произнасяйки речта си в английското посолство в Прага, той съпостави актуалната обстановка в Украйна с Пражката пролет през 1968 година, когато Съветският съюз потушава либерализиращите промени.

„ Докато стават очевидци на продажността, спречкванията и бездушната непросветеност на своите водачи – човешкият фактор в най-лошата му форма – доста руснаци се борят със същите алтернативи, както техните прародители през 1968 година “, сподели Мур. „ Приканвам ги да създадат това, което направиха други през последните 18 месеца, и да се обединят с нас. Вратата ни е постоянно отворена… Техните секрети ще бъдат на несъмнено място при нас и дружно ще работим, с цел да сложим завършек на кръвопролитията. “

Той дефинира решението на Иран да достави на Москва безпилотни летателни апарати-самоубийци за спора в Украйна като „ безсъвестно “ и предизвикало вътрешни разправии на най-високо равнище на режима в Техеран.

Мур предизвести, че Китай и Русия се надпреварват в преодоляването на технологии като изкуствения разсъдък (ИИ) и квантовите калкулации. Той се върна към тематиката, като съобщи, че ИИ ще добавя работата на разследващите организации, а няма да размени хората, които могат да разкриват секрети, недостъпни за технологиите.

„ Уникалните характерности на човешките сътрудници на верните места ще станат още по-значими “, сподели той. „ Човешкият разсъдък в епохата на изкуствения разсъдък от ден на ден ще се дефинира като тези неща, които машините не могат да вършат, въпреки че би трябвало да чакаме границата на опциите на машините да напредва със смайваща скорост. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР