Ръководителят на мексиканска мегацърква, който излежава повече от 16 години

...
Ръководителят на мексиканска мегацърква, който излежава повече от 16 години
Коментари Харесай

Затворен „апостол“ на мексиканската мегацърква La Luz del Mundo обвинен във федерална детска порнография

Ръководителят на мексиканска мегацърква, който излежава повече от 16 години в калифорнийски затвор за полово принуждение над млади почитатели, беше упрекнат в сряда в две федерални закононарушения, включващи 16-годишно момиче, споделиха прокурорите.

Федерално огромно жури в Лос Анджелис упрекна Наасон Хоакин Гарсия, 54, по две обвинявания в владеене и произвеждане на детска порнография, съгласно изказване на Прокуратурата на Съединени американски щати.

Когато беше задържан в Калифорния през 2019 година, Гарсия имаше iPad, който съдържаше пет видеоклипа, изобразяващи тогавашното тийнейджърско момиче, участващо в полова интензивност, се споделя в изказването.

„ Не повдигнахме обвиняване, до момента в който държавното дело не завърши “, добави прокуратурата на Съединени американски щати в имейл.

Гарсия е началник на La Luz del Mundo (Светлината на the World), който твърди, че има 5 милиона почитатели по целия свят. Вярващите го считат за „ апостола “ на Исус Христос.

Но прокурорите в Калифорния споделят, че Гарсия е употребявал духовното си въздействие, с цел да прави секс с девойки и млади дами, на които е казано, че това ще докара до тяхното избавление – или проклинание в случай че откажат.

Имейл с молба за коментар от църквата по отношение на новите федерални обвинявания не беше върнат незабавно в сряда.

В момента Гарсия излежава присъда затвор в Калифорнийския институт за мъже в Чино. Миналата година той се призна за отговорен по две щатски обвинявания за принудително орално съвкупление с присъединяване на малолетни и по едно обвиняване за непочтено деяние върху дете на 15 години.

В подмяна калифорнийските прокурори отдръпнаха 16 обвинявания, включващи изказвания за обезчестяване деца и дами, както и трафик на хора за произвеждане на детска порнография.

По това време църквата сподели, че Гарсия се е признал за отговорен, защото не е считал, че може да получи обективен развой, откакто прокурорите са укрили или фалшифицирали доказателства и съглашението би му разрешило да бъде освободен по-рано.

Жертвите, които приказваха на процеса против Гарсия, възразиха против съглашението, като споделиха, че е прекомерно снизходително.

Ако бъдат наказани по федералните обвинявания, Гарсия ще бъде изправен пред 15 до 30 години във федерален затвор за произвеждане на детска порнография и до 10 години затвор за притежанието й. Съдия ще реши дали той е излежал времето по едно и също време или в допълнение към щатската си присъда, съгласно прокуратурата на Съединени американски щати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР