Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че

...
Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Има шанс за меко кацане на световната икономика

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че " забележителната резистентност " на международната стопанска система тази година понижава вероятността от мъчителна криза през идните тримесечия, само че предизвести, че растежът ще остане слаб през идващите пет години, писа в. " Файненшъл таймс ".

Георгиева приказва в Кот д’Ивоар преди годишните съвещания на Световната банка и МВФ в Маракеш и посочи " мощната инерция " в американската стопанска система. Тя открои и Индия като ярък образец. В резултат на това възможностите за " меко кацане " на международната стопанска система набъбнаха, съобщи Георгиева.

Управляващият шеф на МВФ предизвести, че вероятностите за стопанската система остават мощно фрагментирани и означи, че Съединени американски щати са единствената огромна стопанска система, в която Брутният вътрешен продукт се е върнал на пътя си преди пандемията. Държавните ръководители не могат да си разрешат да смъкват гарда, до момента в който се борят с инфлацията и се стремят да обезвреждат рисковете за финансовата непоклатимост, добави тя.

" Световната стопанска система демонстрира забележителна резистентност и първото полугодие на 2023 година донесе някои положителни вести, основно с помощта на по-силното от упованията търсене на услуги и осезаемия прогрес в битката против инфлацията ", сподели Георгиева.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР