Ръководителят на КНДР Ким Чен Ун пристигна в Хабаровския край,

...
Ръководителят на КНДР Ким Чен Ун пристигна в Хабаровския край,
Коментари Харесай

Следващата спирка на Ким в Русия - посещение на авиационен завод

Ръководителят на КНДР Ким Чен Ун дойде в Хабаровския край, като част от визитата си в Руската федерация , съобщaва " Интерфакс ".

Той беше посрещнат от губернатора Михаил Дегтярев и ръководителя на Комсомолск на Амур Александър Жорник. Гостът беше поздравен от възпитаници от Машинното учебно заведение и танцов състав " Дружба ".

Очаква се гостът да посети авиационен цех, който създава военно и гражданско съоръжение.

Припомняме, че Ким Чен-ун дойде в Русия на 12 септември. След това със своя брониран трен се насочи към Амурска област, където дружно с съветския президент Владимир Путин инспектира космодрума " Восточний ".
 Путин посрещна Ким Чен-ун на космодрума „ Восточний “ Обновена
Путин посрещна Ким Чен-ун на космодрума „ Восточний “

Очаква се съществена тематика да бъде доставката на муниции от Северна Корея за Русия

Над 5 часа е траяло фактическото им другарство.

Путин вдигнал тост за укрепването на другарството сред Руската федерация и КНДР с откъс на поговорки за значимостта на другарството - корейска и съветска поговорки: " Дрехата е добре да е нова, а приятелите - остарели " и " Един остарял другар е по-добър от двама нови ".

Според Путин " тази национална мъдрост е изцяло използвана към актуалните връзки сред страните, а тостът си съветският президент посвещава за укрепването на дружбата и съдействието сред двете страни, на благополучието и процъфтяването на нашите нации, за здравето на ръководителя и на всички присъстващи.
 Ким Чен Ун дойде в Русия
Ким Чен Ун дойде в Русия

Лидерът на Северна Корея е съпроводен от партийни функционери и висши военни

Ким може да предложи артилерийски снаряди от огромните ресурси на Северна Корея, които биха могли да попълнят опциите на Русия в кратковременен проект, само че въпросите за качеството на боеприпасите може да лимитират общото влияние, споделиха военни анализатори.

Южна Корея и Съединените щати предизвестиха , че сходна договорка би нарушила резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които Русия като непрекъснат член на съвета гласоподава да утвърди.

Посещението на Ким в Русия е първата му аудиенция в чужбина след международната рецесия с пандемията. Официалното известие на държавната севернокорейска организация гласеше, че визитата му има за цел да утвърди другарските връзки сред Северна Кория и Русия и съдействие на " ново по-високо равнище ".
 Съединени американски щати дават отговор уместно на всяка оръжейна договорка Путин-Ким
Съединени американски щати дават отговор уместно на всяка оръжейна договорка Путин-Ким

А Пхенян ще се изправи пред последствия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР