Ръководителят на иранския център на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на

...
Ръководителят на иранския център на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на
Коментари Харесай

Сочен за мозък на ЦРУ атаката срещу Сюлеймани загинал в Афганистан?

Ръководителят на иранския център на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на САЩ - Майкъл Д`Андреа евентуално е бил измежду американският личен състав, който почина в понеделник при злополуката на аероплан на американските Военновъздушни сили.
За него се счита, че има основна роля в доста интервенции, в това число в убийството на военачалник Касем Сюлеймани,
Д`Андреа, именуван в района Тъмния принц или Аятолах Майк, ръководеше интервенциите на САЩ в Ирак, Иран и Афганистан, в това число и офанзивата с дронове, с която бе погубен иранският ген. Сюлеймани. Той бе считан и за главния мотор на антиправителствените митинги в Иран. Преди това Майкъл Д`Андреа отговаряше за издирването на шефа на Ал Кайда - Осама бин Ладен
Информацията е на иранската организация Mehr, с позоваване на източници от съветското разузнаване. Новината бе обявена и по иранската телевизия, представена от в.Сега.
Вчера, в планински регион на Газни, падна американски аероплан Bombardier E-11, а талибаните се похвалиха, че те са го свалили. Инцидентът е станал единствено на 10 км от американска военна база, а след него талибаните взеха под защита останките от самолета и започнаха да претърсват територията в опит да открият оживели. Самолетът е бил мобилния команден център на сътрудника на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Д`Андреа и има спекулации, че в този момент огромна част от неговото съоръжение е в ръцете на талибаните.
След траяло няколко часа безмълвие по случая, от Пентагона най-накрая признаха, че самолетът е на американските Военновъздушни сили. Но не споделиха какъв брой са починалите, нито разкриха самоличността им (съобщенията бяха за сред 5 и 10 човека).
В материала на Mehr също няма други имена, също така на офицера от Централно разузнавателно управление на САЩ. От американска страна продължава да няма мнения. " Министерството на защитата няма да каже какъв брой индивида са били на борда, и дали са починали ", се споделя в изказване, представено от американски медии.
Единствената публична информация е, че се води следствие. По думите на представителя на американската войска в Афганистан - полк.Сони Легет, военните ще дават спомагателна информация, " когато тя им бъде предоставена ".
Припомняме, че на 3 януари иранският военачалник Касем Сюлеймани бе погубен с офанзива от дронове в Багдад по разпореждане на американския президент Доналд Тръмп. Атаката бе координирана от американското разузнаване и персонално от офицера от Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Д`Андреа.
Сюлеймани бе най-влиятелният ирански боен, под чието командване бяха реализирани всички дейности на Техеран в Ирак, Сирия, Палестина и Ливан. След гибелта му напрежението сред САЩ и Иран се ускори, като двете страни бяха изправени на процедура пред въоръжен спор.
На 8 януари иранският Корпус на стражите на ислямската гражданска война пък нанесе ракетен удар по две американски бази в Ирак, само че при тях не починаха американски военни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР