Ръководителят на групата наемници Вагнер“ заяви, че тя ще продължи

...
Ръководителят на групата наемници Вагнер“ заяви, че тя ще продължи
Коментари Харесай

Пригожин: „Вагнер“ спира набирането на бойци и ще се фокусира върху Африка и Беларус

Ръководителят на групата наемници „ Вагнер “ съобщи, че тя ще продължи активността си в Африка и Беларус , а сега не набира нови бойци . Евгений Пригожин популяризира аудиосъобщение в Telegram, в което разяснява, че взема решение кои ще са идващите цели на частната му войска.

Бойците на „ Вагнер “ изиграха основна роля по време на съветската инвазия в Украйна , напомня „ BBC “. През юни няколко хиляди от тях участваха в временен протест против съветското военно управление.

В аудиосъобщението си Пригожин сподели, че множеството бойци на „ Вагнер “ сега са в отпуск , тъй като „ преди този момент е имало дълъг интервал на доста тежка работа “ . Той добави, че се вземат решение бъдещите задания , които „ ще бъдат изпълнени за величието на Русия “.

Групата ще остане „ дейна в Африка и в центрове за образование в Беларус “ , добави той в известието си, като не даде повече детайлности .

„ Не изпитваме недостиг на личен състав и не планираме да набираме нови чиновници “ , сподели Пригожин. „ Ще Ви бъдем извънредно признателни, в случай че поддържате връзка с нас и незабавно щом Родината изиска нова група, която да може да пази ползите на страната ни, сигурно ще стартираме да набираме. “

Той добави, че не са наложени ограничавания на бойците да минават към „ други силови структури “ на Русия и „ за жалост, някои “ са се съгласили да създадат това. Това се случва след несполучливия протест на „ Вагнер “ на 24 юни и откакто президентът Владимир Путин предложения бойци от групата, които не са взели участие във въстанието, да подпишат контракти с съветското Министерство на защитата.

В други събития минимум един човек е бил погубен тази заран в украинския град Кривий Рог след съветски ракетни удари, съгласно вътрешното министерство.

Междувременно беше обявено за нахлуване с дрон в граничния район на Русия Брянск – като губернаторът Александър Богомаз сподели, че е бил ударен полицейски сектор.

В събота съветски публични лица обявиха, че три украински дрона са били свалени в Москва – последното от поредност офанзиви с дронове против съветската столица. Кметът на Москва Сергей Собянин упрекна Украйна за офанзивата, при която бяха нанесени материални вреди по два офис блока, макар че нямаше жертви.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че и че нападенията против съветска територия са „ неминуем, натурален и безусловно обективен развой “ на войната сред двете страни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР