Ръководителят на граничната агенция на ЕС няма да подаде оставка,

...
Ръководителят на граничната агенция на ЕС няма да подаде оставка,
Коментари Харесай

Шефът на Frontex няма да подава оставка

Ръководителят на граничната организация на Европейски Съюз няма да подаде оставка , сподели представител на Frontex, до момента в който бордът на се събра в сряда с изказванието, че организацията е забъркана в , оповестява Агенция Франс Прес.

Заседанието на управителния съвет би трябвало да продължи в четвъртък и да разиска вътрешен отчет по отношение на изказванията, че защитата на Frontex е помогнала за изтласкване на мигранти от водите на Европейски Съюз назад към Турция .

" Г-н Леджери не възнамерява да подаде оставка и остава решен да управлява организацията в тези предизвикателни времена ", сподели представител на Frontex. " Управителният съвет на Frontex, който съставлява граничните управляващи на държавите-членки, не е възразил против неговото управление ".

Независимият контролен орган на Европейски Съюз удостовери този месец, че проверява Frontex по обвиняванията. Няколко евродепутати приканиха за оставка на Леджери .

Медии и организациите за отбрана на правата на индивида са документирали голям брой случаи на гранични чиновници на Frontex , дружно с национални сътрудници в страни от Европейски Съюз, принуждаващи мигранти да се върнат , изключително по водната граница Гърция-Турция.

Подобни дейности пречат на търсещите леговище да насочат искове за статут на бежанци и в случай че се практикуват безсистемно против група мигранти, могат да съставляват " връщане ", което би нарушило законите на Европейски Съюз за правата на индивида и Женевската спогодба от 1951 година

Гръцкото държавно управление отхвърли, а Леджери съобщи пред Екологичен потенциал на 1 декември, че няма доказателства за присъединяване на Frontex в сходни практики.

През ноември Европейска комисия свика изключително съвещание на борда на Frontex , което се състои от представители на държавите-членки на Европейски Съюз и двама членове от изпълнителната власт на Европейски Съюз, по време на което бяха поискани пояснения от Леджери .

Създадена през 2004 година, Frontex се трансформира в първата организация на Европейски Съюз , която построи непрекъсната мощ за 10 000 гранични чиновници до 2027 година
 В Европейска комисия гонят шефа на Frontex, излъгал Екологичен потенциал и не назначил бранители на мигранти
В Европейска комисия гонят шефа на Frontex, излъгал Екологичен потенциал и не назначил бранители на мигранти

Мигрантите останали без отбрана на права, а чиновници даже ги гонили от границите на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР