Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц не постигна очаквания успех

...
Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц не постигна очаквания успех
Коментари Харесай

Шолц не постигна особен успех със Западните Балкани

Ръководителят на немското държавно управление Олаф Шолц не реализира упования триумф на своята обиколка на Балканите. Това разяснява Кай Кюстнер за АРД.

През последните дни Шолц посети страните от Западните Балкани и България, съобщи dnes.bg.

Основната му концепция беше да контракти старт на договарянията за европейско присъединение за Северна Македония и Албания.
При диалозите си с македонския министър председател Димитър Ковачевски, Шолц разгласи, че македонската страна е работила старателно и че персонално той ще се застъпи за старт на договарянията. Българското държавно управление обаче продължава да не дава подготвеност за разрешаване на договарянията и наподобява, че няма да има решение на идната европейска среща на върха.

Българският министър председател Кирил Петков също беседва с Шолц, като приказва доста повече за значимостта от промени в македонската конституция, в сравнение с за действително съглашение. Германският началник се пробва да се показа като основател на вяра за района, който демонстрира, че европейското внимание към този момент е ориентирано към него.

Шолц напомни, че от десетилетия на Западните Балкани се дава обещание европейска вероятност, като е пристигнал моментът обещанията да бъдат спазени. Той обаче не реализира и необикновен прогрес при договарянията си със сръбския държавен глава Александър Вучич.

Сърбия сподели, че не счита да трансформира своето държание по отношение на Русия и че продължава да търси промеждутъчен вид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР