Ръководителят на германската фондова борса каза, че е силно загрижен“

...
Ръководителят на германската фондова борса каза, че е силно загрижен“
Коментари Харесай

Шефът на Deutsche Börse е „силно загрижен“ за възхода на германската крайна десница

Ръководителят на немската фондова борса сподели, че е „ мощно угрижен “ за възхода на крайнодясната политика в страната, предупреждавайки, че това заплашва бъдещето на пазарите на Европейски Съюз.

„ Ако бяха сполучливи, това би било съдбовно освен за нашите демокрации, само че и за Германия и Европа като основни финансови центрове “, Теодор Ваймер, основен изпълнителен шеф на Deutsche Börse Group, съобщи в четвъртък.

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " предишния месец сподели пред " Файненшъл таймс ", че вижда Брекзит като модел и, в случай че бъде определена, ще организира референдум за участие в Европейски Съюз. Алис Уайдел, водач на AfD, също сподели, че нейното държавно управление ще се стреми да ограничи властта на Европейската комисия.

„ Много е значимо да защитим нашата основа, би трябвало да укрепим и задълбочим съюза на финансовите пазари, това е наложително “, сподели Ваймър, като изрази паника от надигащата се вълна от популизъм в Европа, без да посочва съответни партии. „ Не би трябвало и не можем да отстъпим на това....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР