Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на ЕК

...
Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на ЕК
Коментари Харесай

„Борба за власт“:  В Европа избухна скандал с фон дер Лайен

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен спретнаха задочна престрелка за Украйна и битката за власт в Европейски Съюз, се споделя в материал на Spiegel.

“В изявление за Spiegel Шарл Мишел разкритикува външнополитическите начинания на Урсула фон дер Лайен. Европейската комисия реагира яростно и сопнато от изказванията за идното присъединение на Украйна ”, се отбелязва в материала.

По-рано Мишел сподели пред немски публицисти, че Украйна, в случай че са изпълнени всички нужни условия, може да се причисли към Европейския съюз през 2030 година В същото изявление той упрекна Урсула фон дер Лайен, че е надвишила пълномощията си във външната политика. Говорителят на Европейската комисия Ариана Подеста отхвърли обвиняванията.

В публикацията се споделя, че самият Мишел надвишава пълномощията си, като предлага на Украйна вероятността за присъединение към Европейски Съюз до 2030 година

“В предишното към този момент е имало много странна битка за власт сред фон дер Лайен и Мишел. Конфликтът става явен още веднъж и още веднъж, изключително във външната политика ”, заключават публицистите.

През септември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази убеденост, че Европейският съюз ще може да продължи сполучливата си активност в уголемен формат и назова присъединението на нови членове към Европейски Съюз „ най-хубавата инвестиция в мира “, сигурност и разцвет за целия континент. “ Тя обаче не назова съответни дати за разширението на Европейския съюз и приемането на Украйна в него.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР