Ръководителят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард смята, че

...
Ръководителят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард смята, че
Коментари Харесай

Лагард: Първата половина на 2021 г. ще бъде трудна

Ръководителят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард счита, че е малко евентуално стопанската система на еврозоната да се възвърне до равнищата отпреди рецесията през 2021 година, съобщи БГНЕС. Това мнение тя изрази през днешния ден на интернационалния конгрес " Нова стопанска система ", проведен от организация „ Блумбърг ”, който се организира в онлайн формат.
„ Мисля, че първата половина на 2021 година сигурно ще бъде сложна и до края на годината “, сподели Лагард и добави, че основната задача в този момент е да се предотврати прерастването на икономическата рецесия във финансова: „ Трябва да заобикаляме това, защото то може да бъде утежнителен фактор “, сподели тя.
В същото време Лагард означи, че новината за появяването на ваксина против ковид няма да повлияе на проектите на банката да подтиква стопанската система. " Не съм сигурна, че това доста ще промени разпоредбите на играта за нашите прогнози ", сподели ръководителят на ЕЦБ. " До момента, в който получихме новините за имунизацията, имахме негативни данни за втората вълна [на коронавируса] и ограниченията за ограничение на [инфекцията], които засегнаха една страна след друга ", заключи тя. Според нея могат да доведат до обстоятелството, че с началото на зимата стопанската система на еврозоната ще бъде на ръба на нова криза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР