Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя да получи достъп

...
Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя да получи достъп
Коментари Харесай

Кьовеши иска достъп до националните бази данни и собствени следователи

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя да получи достъп до националните бази данни и да разполага със свои профилирани следователи по обсъжданите от Европрокуратурата случаи, тъй като в този момент е изправена пред редица административни спънки. 

В момента европрокурорите разполагат със структурите на съответните страни, само че липсва запас за събиране на доказателства по делата от компетентността на Европейската прокуратура. 

Кьовеши настоя за незабавно преразглеждане на законодателството, уреждащо активността на тази нова европейска институция. И регистрира пред евродепутатите от комисиите по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи, и по бюджетен надзор първата година от работата на своя екип.

По думите й към този момент опциите на прокуратурата на Европейски Съюз не са напълно разгърнати. Тя изрази очакване Европейската комисия да поддържа настояването за смяна на разпоредбите в отчет, чието показване се чака през юли.

В 22 страни се водят следствия за възобновяване на средства от бюджета на Европейски Съюз, ревизират се над 3300 получени сигнала, водят над 800 нови следствия, над 350 милиона евро са запорирани със правосъдни решения, регистрира Кьовеши. Тя изрази очакване работата на Европейската прокуратура тази година да нараства. Организираната престъпност ще се приспособи към съществуването на Европейската прокуратура, става дума за вътрешната сигурност на Европейски Съюз, предизвести Кьовеши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР