Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви при пристигането си

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви при пристигането си
Коментари Харесай

ЕС е обезпокоен от отказа да Москва да приема полети от страни-членки на Съюза

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи при идването си на неофициална среща на външните министри в Лисабон, че Европейският съюз е смутен от отхвърли на Москва да одобри полети от страни-членки на блока, предава ТАСС, представени от " Фокус ".
„ Вчера имаше вести за трудности пред излитането и кацането на европейски самолети в Москва, което беше огромно нарушаване на въздушния трафик. Но към момента не знаем дали това е специфичен случай или обща стъпка от страна на съветските управляващи да принуди европейските самолети да летят над Беларус “, сподели Борел.
 Москва подлага на критика Европейски Съюз за спрените полети над Беларус Москва подлага на критика Европейски Съюз за спрените полети над Беларус
Русия съобщи в петък, че западните страни са безотговорни и заплашват пасажерите, като не разрешават полетите над Беларус в отговор на прочие..
„ Все още не знаем “, акцентира той. „ Имаше няколко случая. Някои самолети не можеха да кацнат, не можеха да излетят “, съобщи ръководителят на европейската дипломация и добави, че е належащо да се наблюдава развиването на обстановката, с цел да се вземат съответни ограничения.
В тази връзка той предизвести, че съществува риск от изостряне на връзките сред Европейския съюз и Русия. „ Винаги съществува риск от ескалация. Може да се случи по този начин, че контролът на въздушното придвижване да бъде нарушен, само че това може да са два обособени случая “, заключи Борел и добави, че Европейски Съюз „ изследва обстановката “.
На 27 май, както Австрийските авиолинии обявиха пред ТАСС, компанията е била принудена да анулира пътнически полет от Виена до Москва, защото Русия не й е дала позволение да го осъществя по различен маршрут, който не минава през въздушното пространство на Беларус. По същото време бе анулиран и полетът на френската самолетна компания Air France от Париж до Москва, плануван за четвъртък. По-рано сходен полет беше анулиран в сряда по механически аргументи, откакто съветската страна не утвърди проект за полет за заобикаляне на въздушното пространство на Беларус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР