Ръководителят на ЕС по въпросите на климата Франс Тимерманс ще

...
Ръководителят на ЕС по въпросите на климата Франс Тимерманс ще
Коментари Харесай

Франс Тимерманс се оттегля от Еврокомисията заради парламентарните избори в Нидерландия

Ръководителят на Европейски Съюз по въпросите на климата Франс Тимерманс ще напусне поста си в Европейската комисия, с цел да се кандидатира на националните избори в Нидерландия през ноември, съобщи Ройтерс.

Нидерландските " Партия на труда " и " Зелените леви " обявиха през днешния ден, че Тимерманс ще бъде техен водач на общите избори на 22 ноември. Тимерманс, чийто мандат в Европейската комисия завършва през ноември идната година, съобщи през юли, че желае да получи късмет да стане идващият нидерландски министър председател,

Служител на Комисията съобщи пред Ройтерс, че Тимерманс ще подаде оставка от Комисията след известието на лейбъристите и зелените.

По-рано през днешния ден представител на Европейска комисия отхвърли да разяснява процеса на избиране на правоприемник на 62-годишния нидерландец, който дава отговор за " зелената договорка " на Европейски Съюз - широкообхватния пакет от политики в региона на изменението на климата и околната среда.

Малко евентуално е заместникът да има въздействието на Тимерманс, изключително по време на договарянията на Организация на обединените нации за климата през ноември. Нидерландецът изигра основна роля в изработването на съглашение на миналогодишната среща на върха КОП27. Възможно е заместник-председателят на Комисията Марош Шефчович и комисарят по въпросите на стопанската система Паоло Джентилони да поемат отговорностите на Тимерманс, защото и двамата са работили с него по разнообразни планове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР