Ръководителят на екипа на Службата на ООН за правата на

...
Ръководителят на екипа на Службата на ООН за правата на
Коментари Харесай

ООН открива все повече информация за масови гробове в Мариупол |

Ръководителят на екипа на Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида в Украйна през днешния ден съобщи, че наблюдаващите са получили повече информация за всеобщи гробове в обсадения пристанищен град Мариупол, в това число за един, в който наподобява са били открити 200 тела, осведоми Ройтерс.

" Получаваме от ден на ден информация за всеобщи гробове там ", сподели пред кореспонденти Матилда Богнер, говорейки посредством видеовръзка от Украйна, и добави, че някои от доказателствата са получени от сателитни фотоси.

Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида, която има към 50 чиновници в Украйна, до момента е преброило 1035 цивилни жертви, откогато Русия нахлу на 24 февруари.

Журналист на Ройтерс, който в неделя се добра до част от Мариупол, държана от съветските сили, видял няколко тела, лежащи край пътя и група мъже, които копаят гробове в тревата край пътя.

Екипът на Богнер изследва хипотетичните нарушавания на човешките права, като да вземем за пример известията, че съветските сили са простреляли и умъртвили в колите им цивилни, когато са бягали; десетки случаи на изгубвания на украински чиновници и публицисти и насилственото извеждане на цивилни жители в следена от Русия територия.

Русия, която назовава дейностите си от 24 февруари насам " специфична интервенция ", отхвърля дейностите й да са ориентирани против цивилни в Украйна.

Също през днешния ден Олексий Арестович, консултант на украинския президент, съобщи, че украинските войски са отблъснали първата офанзива на съветските сили против град Славутич, където живеят служащите от неработещата Чернобилска АЕЦ. По-рано през днешния ден локалните управляващи обявиха, че градът е обкръжен и съветските сили се намират напълно покрай Славутич. Според информация от украинските управляващи съветските сили са съумели в някаква степен да основат сухопътен кулоар сред Крим от Донецка област.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР