Ръководителят на Донецката Народна република Денис Пушилин обяви, че може

...
Ръководителят на Донецката Народна република Денис Пушилин обяви, че може
Коментари Харесай

Денис Пушилин: Възможно е в тунелите на Азовстал все още да се крият украински военни

Ръководителят на Донецката Народна република Денис Пушилин разгласи, че може да има още украински бойци, които се крият в катакомбите на големия стоманодобивен цех " Азовстал " в Мариупол, макар че Москва публично разгласи, че интервенцията за взимането на комплекса под надзор е завършила сполучливо, предадоха АП и Българска телеграфна агенция.

„ Те може да се крият… Може да са се изгубили някъде, да са изостанали зад тези, които се предадоха “, сподели водачът ДНР.

На 20 май съветската войска разгласи " Азовстал " и целия Мариупол за " изцяло освободени " и сподели, че общо 2439 украински военни са излезли от последното гнездо на опозиция в обсадения град, напомня АП.

Пушилин уточни, че в случай че има останали украинци в завода, те не биха представлявали опасност за съветските сили.

В момента тече работата по разминирането на огромна част от " Азовстал " и водачът на ДНР изясни, че ще може да се каже дали някой не е останал там чак откакто този развой приключи и заводът бъде изцяло инспектиран.

" За страдание към този момент имаме ранен сапьор ", сподели Пушилин. " Има доста клопки, капани-бомби... Ето за какво разминирането би трябвало да се организира доста деликатно “, акцентира водачът на ДНР.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР