Ръководителят на дипломатическата мисия на ЕС в Украйна Мати Маасикас

...
Ръководителят на дипломатическата мисия на ЕС в Украйна Мати Маасикас
Коментари Харесай

ЕС призова чуждестранните служители на дипломатическата мисия да напуснат Украйна

Ръководителят на дипломатическата задача на Европейски Съюз в Украйна Мати Маасикас във вътрешно писмо прикани всички задгранични членове на задачата, като се изключи основния личен състав, да изоставен Украйна допустимо най-скоро, заяви източник от американското издание Politico.

„ Второстепенни чиновници получиха опция да изоставен страната. Продължаваме да оценяваме обстановката, до момента в който тя се развива в сходство с нашата отговорност да се грижим за нашите чиновници “, цитира ТАСС думите на представителя на външната работа на Европейски Съюз Питър Стано, представен от американското издание. Той увери, че Външната работа на Европейски Съюз е в тясно съдействие със страните от Съюза.

Ден преди този момент президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американците неотложно да изоставен Украйна, като акцентира, че всеки американец в Украйна би трябвало да напусне допустимо най-скоро - в границите на идващите 24-48 часа.

Освен това в петък японското външно министерство увеличи равнището на опасност на територията на Украйна до най-много, четвърто, и прикани жителите неотложно да изоставен територията на тази страна. След Япония, оптималната степен на заплаха за пътувания до Украйна беше въведена от Южна Корея. Гражданите на Холандия са посъветвани да изоставен Украйна допустимо най-скоро. В същия ден Англия, Норвегия и Латвия приканиха своите жители да не остават в Украйна. Израелското външно министерство предложи на жителите да се въздържат от пътешестване до Украйна, израелските управляващи също взеха решение да изтеглят фамилиите на дипломати от Киев.

На 26 януари се обади посолството на Съединени американски щати в Киев американските жители да обмислят напускането на Украйна „ в този момент “ заради непредвидимата обстановка със сигурността. Два дни по-късно Държавният департамент на Съединени американски щати подреди на фамилиите на чиновниците на американското посолство в Киев да изоставен Украйна, а също по този начин позволи на част от чиновниците на дипломатическата задача да създадат това непринудено. В същото време Държавният департамент съобщи, че посолството на Съединени американски щати в Украйна ще продължи да работи. Държавният департамент също по този начин предизвести, че в случай че напрежението ескалира в Украйна, Съединени американски щати няма да могат да изтеглят американски жители, жителите на Съединени американски щати би трябвало да обмислят евакуацията си с цивилен полети.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен по време на тирада в Държавния департамент съобщи, че рекомендациите за американските жители да изоставен Украйна не значи, че администрацията на Джо Байдън е уверена, че Русия ще стартира хипотетичната „ инвазия “. Президентът на Украйна Владимир Зеленски, по време на диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, назова рекомендациите на Държавния департамент на Съединени американски щати „ прекомерна реакция “. По-късно Зеленски не изключи, че Вашингтон може целеустремено да преувеличи „ опасността “.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката на инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединените щати са развили проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР