Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Кристиан Вигенин се ангажира

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Кристиан Вигенин се ангажира
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин с ангажимент за защита на единствените училища в отдалечени общини

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Кристиан Вигенин се ангажира да търси законодателно решение за специфична отбрана на единствените учебни заведения в отдалечените общини. Той беше първият евродепутат, посетил СУ „ Св. Климент Охридски “ в Сухиндол, което е единственото в цялата община, а такива образци има и в други региони в цялата страна.
Кристиан Вигенин посети най-малката община в област Велико Търново и зарадва учениците с топки и мрежи за дребни малки врати. Децата го посрещнаха на входа на учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ с песента на Паша Христова „ Една българска роза “, сервираха му питка и сол, съгласно остарелия български бит.
В учебното заведение бяха прелестно сюрпризирани от гостуването на Вигенин. Директорът Захаринка Неделчева срещна госта със специалностите в образователното заведение. Евродепутатът беше впечатлен от единствената по рода си паралелка, която приготвя винари и лозари. От скоро учебното заведение има и нов уебсайт, а управлението възнамерява да вкара новаторски подходи при образованието. Акцент е подложен и върху физическата интензивност на децата.
Евродепутатът гостува и на детската ясла „ Осми март “ в Сухиндол. Вигенин прегледа красивата постройка, която неотдавна е актуализирана. По време на гостуването си в Сухиндол Кристиан Вигенин беше придружаван от зам.-кмета на общината инж. Здравко Гърбов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР