Ръководителят на Червения кръст Франческо Рока обвини Европа в двоен

...
Ръководителят на Червения кръст Франческо Рока обвини Европа в двоен
Коментари Харесай

Европа показва двоен стандарт спрямо бежанците

Ръководителят на Червения кръст Франческо Рока упрекна Европа в " двоен стандарт " по отношение на бежанците. Според него няма разлика сред човек, който бяга от Донбас, и подобен, който бяга от екстремистката организация " Боко Харам " в Нигерия, само че войната на Кремъл в Украйна е посочила друго.

" Тези, които бягат от принуждение, тези, които търсят протекция, би трябвало да бъдат третирани еднообразно ", означи президентът на Федерацията на Червения кръст и Червения полумесец, представен от Анадолската организация.

Бързото приемане на украинци, бягащи от съветските набези, слага въпроса за " двойния стандарт " на Европа във връзка с мигрантите, който е в несъгласие с неприемането на хора, бягащи от принуждение в Африка, Близкия изток и други страни, съобщи още Франческо Рока.

" Политическият, публичният и филантропичният отговор на рецесията в Украйна сподели какво е допустимо, когато човечността и достолепието са преди всичко, когато има световна взаимност. Надявахме се, че украинската рецесия ще бъде повратна точка в европейската миграционна политика, само че, за жалост, това не се случи ", счита той.

Над 6,2 млн. души са избягали от Украйна в други страни от началото на войната, а към 7,7 млн. души са вътрешно разселени, съгласно данни на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
ТЕМА преди 11 минути 92 преди 37 минути 560 преди 1 час 579
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР