Ръководителят на Чеченя Рамзан Кадиров заяви, че по негово указание

...
Ръководителят на Чеченя Рамзан Кадиров заяви, че по негово указание
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров: Чеченските отряди се върнаха в Украйна след отпуската

Ръководителят на Чеченя Рамзан Кадиров съобщи, че по негово напътствие чеченските елементи още веднъж са се върнали да водят война в Украйна , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Той разгласява видеозапис, в който депутатът от Държавната дума на Русия Адам Делимханов, придружаван от чеченски военни, декларира, че републикански елементи " в размер на 10 хиляди души " ще работят в " Херсонска област, Запорожие и Донецката национална република ".

Според Кадиров чеченските елементи са се върнали в Украйна, откакто са получили отпуска.

Новината за завръщането на чеченците в Украйна се появи на фона на сполучливата контраатака на украинските войски, които съумяха доста да напреднат в посока Харков.

Украинското военно командване и правозащитната организация " Вайфонд " обявиха, че чеченските батальони значително не могат да бъдат образувани на доброволна основа: управляващите на републиката могат да принудят хора да отидат на война с престъпно минало или под опасността от наказателно дело.

Според изданието The ​​Insider (признато в Русия за " задграничен сътрудник " и " нежелана организация " ), в някои райони на Чечения процъфтява система на корупция за отпуск от военна работа. Мъжете са отвличани и по-късно за тях е желан откуп, заплашвайки ги, че в противоположен случай ще ги изпратят да се бият в Украйна.

Припомняме, че на 3 септември Рамзан Кадиров със мистериозен пост в обществените мрежи загатна,че възнамерява да си вземе дълга отмора или даже да се отдръпна, само че по-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков омаловажи думите му и сподели, че към този момент чеченскитя водач е на поста си.

Припомняме, че на 30 март съветският президент Владимир Путин създаде Рамзан Кадиров в чин генерал- лейтенант, с което направи публична ролята му в командването на военните дейности в Украйна.

На 27 юли Путин награди Кадиров с медал " Александър Невски " за приноса му в социално-икономическото развиване на Чечения. Орденът " Александър Невски " е едно от най-високите съветски оценки.

Самият Кадиров се изказваше постоянно и съобщаваше вести от фронта в Украйна, като обявяваше завладяването на основни градове и обекти като рухването на Мариупол, Северодонецк и Лисичанск, както и предаването на бойците от завода " Азовстал ".

Чеченските формирования играят значима роля във военните дейности в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР