Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров предложи отмяна на президентските избори

...
Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров предложи отмяна на президентските избори
Коментари Харесай

Кадиров предлага отмяна на президентските избори в Русия

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров предложи анулация на президентските избори в Русия, които би трябвало да се проведат през 2024 година, за времетраенето на специфична военна интервенция (СВО), както Русия публично назовава войната в Украйна.

Това той съобщи по време на протест във връзка рождения ден на съветския президент Владимир Путин в Грозни, съобщи ТАСС.

" Искам да пожелая на президента здраве и дългоденствие. Предлагам в този момент, когато тече СВО, единомислещо да решим, че ще имаме един претендент на изборите - Владимир Владимирович Путин. Или краткотрайно да отменим изборите, тъй като нямаме още един човек, който може да отбрани страната ни през днешния ден ", сподели Кадиров.

Масов протест се организира в събота на централния площад в Грозни. Според управляващите в него са взели участие до 25 хиляди души. Жителите на района държаха транспаранти с портрети на Путин и лозунги: " ВВП е щитът и мечът на Русия! ", " Силен президент! ", " Силна Русия ", " Заедно като президент! "

Припомняме, че на 3 октомври стана ясно, че Путин може скоро да намекне, че ще взе участие в президентските избори в страната през 2024 година

Това проправя пътя на шефа на Кремъл да остане на власт до 2030 година

Според публични длъжностни лица като част от конференция през ноември Путин може да разгласи, че ще взе участие в изборите през март следващата година.

Има обаче и други сюжети за това какво може да направи съветският водач на конференцията, като окончателното решение зависи от него.

Путин, който наследи президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година, се задържа отпред на Русия по-дълго от всеки различен съветски държател след Йосиф Сталин, надминавайки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев.

На 7 октомври Путин навърши 71 години.

Въпреки че редица дипломати и публични лица чакат той да остане на власт доживот, към момента няма удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през 2024 година

Миналия месец Путин съобщи, че ще разгласи желанията си едвам откакто Народното събрание свика президентските избори - по закон това би трябвало да се случи през декември.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че в случай че Путин реши да се кандидатира, никой няма да може да се конкурира с него.

Въпреки че Путин може да няма конкуренция за гласове, някогашният разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е изправен пред най-сериозния набор от провокации, с които се е сблъсквал който и да е началник на Кремъл, откогато Михаил Горбачов се бори с разпадащия се Съветски съюз преди близо четири десетилетия.

Бившият сепаратистки водач Игор Гиркин, прочут и с псевдонима си Стрелков, разгласи в края на август кандидатурата си за президентските избори в Русия следващата година.

" Смятам, че съм по-компетентен по военните въпроси от настоящия президент и сигурно по-компетентен от министъра на защитата ", съобщи Гиркин в Telegram. Според него президентът Владимир Путин е " прекомерно другарски надъхан ", а и е " воден за носа " освен от сътрудниците си на Запад и в Киев, само че и от ръководителите на " нашите служби " за сигурност, разследващи служби и военната индустрия ", съобщи Гиркин.

Гиркин, за който се твърди, че е непосредствен до ултранационалистическия олигарх Константин Малофеев, беше задържан през юли по обвиняване в " подстрекателство към екстремизъм ". Според мярката му би трябвало да остане в ареста доникъде на септември, а обвиняването го заплашва с до 5 години затвор. По искане на прокуратурата обаче то бе засекретено.

Въпреки че Гиркин е очевиден покровител на съветската военна акция против Украйна, той се нарежда с рецензии към военното управление на Кремъл, с което поразително припомня за неотдавна умрелия водач Евгений Пригожин. Не един път те самите са влизали в вербален конфликт, като не са ясни доста персоналните им връзки и връзки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР