Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза днес,

...
Ръководителят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза днес,
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: Бойците на Вагнер все още не са получили медалите, обещани от Путин

Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че множеството от бойците му към момента не са получили медалите си, обещани от президента Владимир Путин за приноса им в най-кръвопролитната борба в украинската война. Това изявление е следващият поврат във враждата на Пригожин с съветското висше военно командване, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Частната компания " Вагнер " на Пригожин бе отпред на борбата в източния град Бахмут, високомерен предишния месец от съветските сили след деветмесечни сражения.

Путин поздрави " Вагнер " и съветската войска и сподели, че всички, които са се отличили в сраженията там, ще получат държавни призове.

Пригожин обществено упрекна министерството на защитата и управлението му в непросветеност и некадърност да доставя съответно силите му и сподели, че множеството от хората му не са били наградени.

" От държавните награди (обещани поради Бахмут) са получени единствено оценките " Герой на Русия ". Нищо не е присъдено на бойците, на по-голямата част от бойците. Списъците са в министерството на защитата ", сподели той в изказване, публикувано от пресслужбата му.

Според него към премиите се е основала единствено огромна шумотевица. Но доста от бойците, сражавали се в Бахмут и починали там, към този момент са забравени, до момента в който съветски генерали се кичат с джунджурии.

Министерството на защитата все още не е дало отговор на рецензиите му и пренебрегва обществените му недоволства.

Изявлението му идва в миг, в който опълчването на Пригожин с министерството на защитата продължава поради заповедта наемнически групи като " Вагнер " да подпишат публични контракти с министерството преди 1 юли. Първоначално Пригожин отхвърли да подпише каквото и да било, а след това съобщи, без да дава детайлности, че самичък предлага различен контракт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР