Ръководителят на британската служба за външно разузнаване MI6 призова в

...
Ръководителят на британската служба за външно разузнаване MI6 призова в
Коментари Харесай

Шефът на МИ6 към руснаците: Елате при нас като агенти, за да сложим край на войната

Ръководителят на английската работа за външно разузнаване MI6 прикани в сряда руснаците, ужасени от войната в Украйна, да " подадат ръка “ на неговата работа и да сложат завършек на кръвопролитията, написа Reuters, представена от Агенция " Фокус ".

Във втората си тирада, откогато стана шеф на Сикрет интелиджънс сървис през 2020 година, Ричард Муур съобщи, че счита, че има малко изгледи Русия да си върне инерцията в Украйна.

Изнасяйки речта си в английското посолство в Прага, той оприличи актуалната обстановка в Украйна на Пражката пролет през 1968 година, когато Съветският съюз анулира либерализиращите промени.

" Докато стават очевидци на продажността, вътрешните битки и тоталната непросветеност на своите водачи - човешкият фактор в най-лошата му форма - доста руснаци се борят със същите алтернативи като техните прародители през 1968 година ", споделя Муур.

" Приканвам ги да създадат това, което други направиха през последните 18 месеца, и да се причислят към нас. Нашата врата е постоянно отворена... Техните секрети ще бъдат в сигурност при нас и дружно ще работим, с цел да сложим завършек на кръвопролитията “, съобщи той.

Муур разказа решението на Иран да достави на Москва безпилотни самолети камикадзе за спора в Украйна като " безсъвестно “ и добави, че то предизвика вътрешни раздори на най-високото равнище на режима в Техеран.

Муур предизвести, че Китай и Русия се надпреварват да овладеят технологии като изкуствен интелект (AI) и квантови калкулации.

Той се върна към тематиката, като сподели, че AI ще добави работата на разследващите организации, а няма да размени хората, които могат да разкрият секрети отвън обсега на технологиите.

" Уникалните характерности на човешките сътрудници на точните места ще станат още по-значими “, акцентира той.

" Човешкият разсъдък в епохата на изкуствения разсъдък от ден на ден ще се дефинира като тези неща, които машините не могат да вършат, макар че би трябвало да чакаме границата на качествата на машините да напредва със стряскаща скорост “.

Муур е " оптимист ", че Украйна ще надделее във войната си против Русия, чиито сили са изгубили инерция на бойното поле, написа CNN. Едновременно с това той счита, че съветският президент Владимир Путин е бил заставен да реализира съглашение с водача на ЧВК " Вагнер “ Евгени Пригожин, с цел да " избави кожата си ".

Ричард Муур съобщи, че Украйна е " възстановила повече територия за един месец, в сравнение с руснаците съумяха да реализират за една година " и че " наподобява има дребна вероятност съветските сили да възвърнат инерцията ".

От Киев ще зависи да " дефинира " края на войната, защото " множеството спорове приключват с някакъв тип договаряния ", добави той по време на тирада в Прага в сряда.

Думите на Мур идват, когато Украйна продължава пролетната си контраатака против съветските войски. Откакто стартира контранастъплението през юни, боевете се оказаха по-тежки от упованията на някои, като напредъкът се мери в стотици метри, а не в десетки километри, отбелязва CNN.

Путин не е имал различен избор, с изключение на да реализира съглашение с водача на " Вагнер “ Евгений Пригожин, с цел да постави завършек на краткотрайния протест предишния месец, съобщи ръководителят на английската MI-6.

" Той в действителност не отвърна на Пригожин, той подписа договорка, с цел да избави кожата си, употребявайки положителните услуги на водача на Беларус. Така че даже аз не мога да видя вътре в главата на Путин “, споделя Ричард Мур.

" Ако погледнете държанието на Путин в оня ден, Пригожин стартира, мисля, като изменник на закуска. Той беше опрощение на вечеря и по-късно няколко дни по-късно беше поканен на чай. Така че има някои неща и даже шефът на MI6 намира това за малко мъчно да се опита и пояснява във връзка с това кой е вътре и кой е отвън ", добави той.

Ръководителят на MI6 съобщи, че Пригожин е жив и е на независимост след протеста. Лидерът на Вагнер " се носи в близост ".

Путин обаче очевидно е под вътрешен напън, добави ръководителят на английското външно разузнаване. " Няма по какъв начин група наемници да напредват по автомагистралата към Москва и да стигнат до 125 километра от Москва, в случай че не сте планували, че това ще се случи. Така че мисля, че той евентуално се усеща под прочут напън “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР