Ръководителят на болница в Ивицата Газа издаде емоционален призив, призоваващ

...
Ръководителят на болница в Ивицата Газа издаде емоционален призив, призоваващ
Коментари Харесай

„Свободен свят, къде си?“ Шефът на болницата в Газа се моли на фона на израелските атаки

Ръководителят на болница в Ивицата Газа издаде прочувствен апел, призоваващ за преустановяване на бомбардировките на Израел след въздушно нахлуване, съгласно лекарите умъртви няколко бебета.

„ Вижте тези деца. Кой убива тези деца “, попита Юсеф ал-Акад, шеф на European Gaza Hospital в южния град Хан Юнис, застанал зад превързаните и окървавени тела на дребните деца.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Репортерът на Ал Джазира се завръща вкъщи в град Газа на фона на израелска бомбардировка Може ли предизвестие от основния прокурор на МНС да възпре военните закононарушения в Газа? Израел споделя, че няма да блокира филантропична помощ, влизаща в Газа от Египет завършек на списъка

„ Свободен свят, къде си във връзка с тези кланета, осъществени против този наскърбен и подтиснат народ? “ ал-Акад продължи във видео, оповестено от Министерството на здравеопазването на обсадения анклав в сряда.

Най-малко девет души бяха убити, в това число седем деца, при израелска въздушна офанзива, която удари фамилната къща на Ал Бакри южно от Хан Юнис, заяви палестинската осведомителна организация WAFA. Много от тях са хванати под руините, се прибавя.

 Интерактивни_деца_убити във войните в Газа

Новината за нападението се популяризира бързо в обществените медии, защото изображения на детски тела, подредени едно до друго на болнична носилка, провокираха отвращение в Газа и окупирания Западен бряг.

Фотографи нахлуха в операционната зала на Европейската болница в Газа, до момента в който дамите покриваха очите си, а лекарите плачеха.

„ Това е кръвопролитие “, сподели ал-Акад, гласът му се задавяше от страсти. „ Нека светът види, това са единствено деца. “

Лекари и поданици също потвърдиха, че децата са били убити при офанзивата и споделиха, че фамилията на Ал Бакри е единствено един от многото сходни случаи в сряда, съгласно организация Асошиейтед прес.

Няма неотложен коментар от израелските военни, които започнаха опустошителна въздушна акция в Газа след офанзива на Хамас на 7 октомври, групата, която ръководи анклава, в Южен Израел.

Досега минимум 1400 души са били убити в Израел и близо 3500 в Газа, в това число 1030 деца.

 Интерактивен_Брой деца в Газа

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР