Ръководителят на Binance, водещата световна борса за криптовалути, се готви

...
Ръководителят на Binance, водещата световна борса за криптовалути, се готви
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Директорът на Binance се призна за виновен в делото срещу правителството на САЩ

Ръководителят на Binance, водещата международна борса за криптовалути, се готви да се отдръпна и да признае, че е нарушил американските закони за битка с прането на пари, настояват осведомени със обстановката.

Чанпен Джао, създателят на Binance, ще направи самопризнание за виновност пред федерален съд в Сиатъл. Заедно с признанието на Джао, самата Binance, която е благосъстоятелност на Джао, ще признае наказателното обвиняване и ще се съгласи да заплати санкции на обща стойност $4.3 милиарда. Тези санкции обгръщат съглашения за разрешаване на цивилен искове, повдигнати от регулаторните органи.

Това съглашение ще означи приключването на огромните следствия на Binance. Джао сътвори компанията през 2017 година, трансформирайки я в основен индивид в границите на международния крипто пазар. Продължаващите инспекции обаче, изключително актуалното следствие, хвърлиха сянка върху компанията, макар първичния ѝ пазарен напредък след краха на FTX, главен офшорен съперник, предходната година.

Неотдавнашните напускания на управителни фрагменти на Binance и забележителните съкращения през тази година отразяват компликациите на компанията в навигирането на американските следствия.

Съгласно изискванията Джао ще резервира мажоритарната си благосъстоятелност в Binance, само че ще му бъде неразрешено да заема изпълнителна служба в компанията. Произнасянето на присъдата за Джао е планувано за по-късна дата.

Това решение прилича предходно дело, включващо ръководители на BitMEX – борса, профилирана в крипто деривати, основана на Сейшелските острови. В този случай някогашният основен изпълнителен шеф Артър Хейс се призна за отговорен за нарушение на законите за битка с прането на пари и беше наказан на две години условно, като избегна евентуален затвор от 6 до 12 месеца.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР