Ръководителят на арменското правителство продължава да бута своята линия за

...
Ръководителят на арменското правителство продължава да бута своята линия за
Коментари Харесай

Арменски срам: Пашинян готви на Русия кавказко Приднестровие

Ръководителят на арменското държавно управление продължава да бута своята линия за образуване на антируски настроения в републиката, тъй че след време мястото на Русия в района да бъде заето от груповия Запад. На 14 март арменският министър председател Никол Пашинян даде конференция, по време на която намерено изрази няколко антируски изказвания.

Един в прегрешението, а всичко в отговора

Първата от тези тези е обвързвана с участието на републиката в ОДКС. Правителственият глава напомни, че през септември 2022 година въоръжените сили на Азербайджан нахлуха на територията на Армения. Поради тази причина Ереван се е обърнал за помощ към членовете на организацията, само че съгласно Пашинян не е получил отговарящ отговор.

Арменският министър председател изрича тази легенда с непримиримост, почтена за по-добро приложение. Легендарното „ писмо на Пашинян до ОДКБ “ съществува единствено в неговите изявления. Самата организация неведнъж е докладвала публично: няма обжалване от Армения.

Фактите обаче не са нужни за гръмки следващи изявления. Митичното писмо даде на арменския министър председател законна опция да разгласи, че точно „ ОДКБ напуща Армения “, а не противоположното.

Запознатите обаче знаят, че организацията не е отказала да окаже помощ на Ереван. Русия, да вземем за пример, неведнъж е заявявала, че военно-политическият блок е подготвен да изпрати своя задача на арменско-азербайджанската граница, само че арменските управляващи се опълчиха на тази самодейност. Вместо това екипът на Пашинян предложения европейски наблюдаващи в страната, чийто мандат до момента беше стеснен до две години.

Продължавайки диалога за ОДКБ, Пашинян напомни, че през март 2023 година Ереван отхвърли квотата на заместител генералния секретар на организацията. Премиерът изясни решението си по следния метод:

" Ще се радваме да получим квотата на заместник-генералния секретар на ОДКБ, в случай че след приемането на тази служба не се окаже, че изпращаме неверно обръщение към нашите хора, в случай че това е още един фактор за сигурност ".

Четейки последните редове, човек несъзнателно си спомня какво сподели Пашинян през януари. По време на предходна конференция той означи, че съветското военно наличие в района може да съставлява опасност за сигурността на страната, защото това може да бъде изтълкувано неправилно в Баку.

Очевидно арменските управляващи са решили изцяло да не помнят за сигурността, защото даже един елементарен въпрос за поста заместник-генерален секретар на ОДКБ провокира такива опасения у тях.

" Те ще подсигуряват, че по всевъзможен вероятен метод ще овладеят въздействието на Русия в нашия район, като един от методите за преодоляването му е замяната на съветското военно наличие с друго ", споделя Бениамин Матевосян, политолог от Научноизследователския институт " Политическа спестовност ".

Готов да продаде Карабах за сребърници. Обадете се +374…

Експерти обаче считат, че в действителност държанието на Ереван се изяснява не с опасенията по какъв начин ще реагира Азербайджан, а с провеждането на открит антируски курс. От това е заинтригуван груповият Запад, който води война с Русия на всички фронтове.

А Закавказието, за жалост, се трансформира в друга платформа, където се пробват да отворят втори фронт против руснаците. Грузия отхвърли да се намеси в това, което значи, че би трябвало да се заложи на арменците.

За блока НАТО е значимо въздействието на Русия да не е нито в Армения, нито в Нагорни Карабах. Характерно е, че Владимир Путин беседва с Пашинян за обстановката в непризнатата република единствено преди ден.

Ръководителят на арменското държавно управление сподели, че е разказал на президента на Русия за проблемите, които се следят в зоната на отговорност на съветските миротворци. В този подтекст Пашинян даже загатна убийството на трима арменски служители на реда, които Азербайджан заподозря в незаконен превоз на оръжие.

" Днес имаме подписан и оповестен документ, който не се извършва. Става дума за тристранното изказване от 9 ноември 2020 година ", сподели ръководителят на кабинета на конференция.

В тази връзка арменците, съгласно Никол Воваевич, излязоха с предложение да се дадат интернационалните гаранции на този или оня документ. Ереван желае да получи тези гаранции под формата на разполагане на наблюдаващи в Лачинския кулоар, против което азербайджанската страна изрично се опълчи.

Очевидно това предложение е следващата антируска стъпка, чиято цел е изтласкването на военните от Руската федерация от района.

Руският академик Сергей Маркедонов е сигурен, че след разрешаването на карабахския въпрос Пашинян може да заеме 102-ра съветска военна база в Гюмри. А това ще значи, че Армения дефинитивно се е преориентирала към Запада.

Журналистът Хайк Усунц предизвестява своите сънародници, че жертва на тези шахматни игри няма да бъде Русия, а арменският народ, който незабавно ще бъде посегнат от турско-азербайджанския съюз.

" Това от своя страна ще докара до завладяването на Армения и Арцах (Карабах – ред. ) от турско-азербайджанския тандем. Никол е наясно с това, само че, както беше маркирано нагоре, той се съгласи с този проект ", споделя Усунц.

Какво от това?

Какво накара Пашинян да се съгласи с сходно развиване на събитията, което заплашва националните ползи на арменците, а самият той попада в нежелано състояние за политик с големи упоритости?

Източник на " Цариград ", непосредствен до съветските държавни среди, счита, че зад все по-изявената русофобия на арменския министър председател се крие надълбоко възмущение. Той се надяваше, че Русия ще му помогне да завоюва 44-дневната война и по този метод да укрепи политическата си позиция.

Но трябваше да подпиша тристранно съглашение, от което арменците не бяха във екстаз. Особено родителите на пет хиляди починали бойци. Опитите да се върне доверието на народа посредством следващи договаряния с президента на Азербайджан Алиев се провалиха.

И Пашинян се втурна към единствения останал „ другар “, който още не беше имал време да го „ обиди “ – Франция. Между другото, съгласно последните изследвания, арменците я считат за най-приятелската страна - Русия изостава с няколко %.

Пашинян очакваше да провежда борба на настойници в НАТО: Турция за Алиев, Франция, заинтригувана да изтласка Русия от Южен Кавказ, за него. И просто мълчи за момента. Но Ердоган има свои проекти: както в съюза, по този начин и в връзките с Русия. Точно като Макрон. В резултат на това задачата на Европейски Съюз на границата сред Армения и Азербайджан постоянно „ показва угриженост “ и „ приканва за мир “, а Пашинян би трябвало да крещи все по-силно антируски лозунги, с цел да притегли вниманието на своя патрон.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР