Ръководителят на американската компания "Спейс Екс" Илон Мъск потвърди новия

...
Ръководителят на американската компания "Спейс Екс" Илон Мъск потвърди новия
Коментари Харесай

Летящата Tesla се насочи към астероидния пояс след Марс

Ръководителят на американската компания "Спейс Екс " Илон Мъск удостовери новия маршрут на автомобила "Тесла Роудстър ", който беше изстрелян като потребен товар на ракетата "Фалкон хеви " от Флорида.

Той сподели, че при последното запалване на ускорителите от най-горната степен спортната кола е изведена на орбита към Слънцето, която стига до астероидния пояс сред Марс и Юпитер. Първоначалният проект беше автомобилът да не стига по-далече от Марс.

Зад кормилото на автомобила е манекенът Старман със скафандър. Илон Мъск не възнамерява с ракетата "Фалкон хеви " да извежда хора в космоса, само че работи по още по-голяма ракета за екипажи, които ще летят в далечния космос.

View from SpaceX Launch Control. Apparently, there is a car in orbit around Earth. pic.twitter.com/QljN2VnL1O
— Elon Musk (@elonmusk) 6 февруари 2018 година

Ракетата "Фалкон хеви " стана най-мощната, употребена в този момент. Тя е дълга 70 метра и е необятна 12 метра. Съставена е от три ракети "Фалкон 9 " и е снабдена с 27 мотора. Стартовата й двигателна сила е към 2200 тона.

Представител на "Роскосмос " назова изстрелването на "Фалкон хеви " с аления състезателен автомобил като потребен товар "добър рекламен ход ", целящ да притегли вложения, съобщи ТАСС
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР