Ръководителят на Алфа Таури Франц Тост ще се пенсионира в

...
Ръководителят на Алфа Таури Франц Тост ще се пенсионира в
Коментари Харесай

Тост каза кои са най-бързите пилоти, с които е работил

Ръководителят на Алфа Таури Франц Тост ще се пенсионира в края на 2023 година. Преди това да се случи опитният австриец даде изявление за формалния уебсайт на Формула 1, в което той приказва за своя престои в отбора от Фаенца и показа кои съгласно него са най-бързите водачи, с които той е имал шанса да работи.

Тост е отпред на Алфа Таури още от 2006 година насам, когато тимът на Минарди бе закупен от Ред Бул и ребрандиран като Торо Росо. Целта на „ биковете “ бе екипът от Фаенца да служи за подготовка на младите гении на Ред Бул, преди тяхното прекосяване в главния състав на „ биковете “.

Така в своите съвсем 17 години отпред на Алфа Таури/Торо Росо Тост е имал достойнството да работи с водачи като Макс Верстапен, Себастиан Фетел, Дениъл Рикардо, Карлос Сайнц, Жан-Ерик Верн, Пиер Гасли и доста други. В момента водачи на Алфа Таури са Юки Цунода и Ник де Врийс.

„ Ще е доста елементарно да кажа, че Макс Верстапен или Себастиан Фетел са били най-бързите. Иначе те нямаше да завоюват толкоз надпревари и трофеи, само че имаше и други водачи. Те не бяха доста по-бавни, само че може би попаднаха в неверния тим в неверния миг, само че те двамата (Фетел и Верстапен) несъмнено са най-хубавите “, съобщи Тост.

„ Мисля, че когато Дитрих Матешиц купи Минарди в края на 2005 година той ми сподели, че за него ще бъде доста значимо да образова младите водачи на Ред Бул и това беше задачата на нашия тим. Гледайки обратно имахме някои доста надарени водачи като Себастиан Фетел, по-късно и Макс. Те завоюваха доста победи и трофеи, само че с изключение на тях водачи като Карлос Сайнц, Пиер Гасли, Дениъл Рикардо, Даниил Квят и в този момент Юки Цунода също бяха и към момента са доста бързи. Имахме и няколко водачи, които израснаха доста с течение на времето. Те бяха в нашия тим и свършиха доста професионална работа, развиха се, което беше хубаво да се види “, сподели още австриецът.

Както е известно през 2024 година той ще бъде сменен от сегашния състезателен шеф на Ферари Лоран Мекис отпред на Алфа Таури.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР