Ръководителят на агенцията за борба с болестите на ЕС предупреди

...
Ръководителят на агенцията за борба с болестите на ЕС предупреди
Коментари Харесай

Експерт: COVID-19 няма да изчезне скоро, ваксините ще се променят

Ръководителят на организацията за битка с заболяванията на Европейски Съюз предизвести в изявление за Агенция Франс Прес, че новият може да продължи безпределно, макар че световните инфекции се забавят с съвсем на половина през последния месец и ускорение на разпространяването на имунизациите в някои елементи на света, съобщи БГНЕС.
Шефът на ECDC Андреа Амон прикани по-специално европейските страни да не се отхвърлят от борбата си против COVID-19, който „ наподобява доста добре приспособен към хората “ и може да изисква от специалисти да трансформират с течение на времето, какъвто е казусът със сезонния грип.
 COVID-19: ЕМА започва оценяването на имунизацията на CureVac COVID-19: ЕМА започва оценяването на имунизацията на CureVac
Европейската организация по медикаментите (EMA) стартира оценка на имунизацията против Covid-19 на компанията „ КюърВак “ (CureVac), изв...
„ Така че би трябвало да сме готови, че вирусът ще остане с нас “, сподели Амон, началник на основания в Стокхолм Европейски център за профилактика и надзор на болесттите. След последната вълна на пандемията се появиха проблясъци вяра, доколкото базата данни на AФП сподели, че броят на новите инфекции с COVID-19 се е забавил с 44,5% в целия свят през последния месец.
Повече от 107 милиона души са инфектирани по целия свят и близо 2,4 милиона са умряли от ковид. Но специалистите по заболявания предизвестиха, че имунизациите няма да сложат завършек на пандемията, в случай че всички страни не получат дози бързо и заслужено.
В отворено писмо, оповестено в здравното списание Lancet, създателите споделят, че при запасите от ваксини в по-богатите страни " може да минат години, преди коронавирусът да бъде подложен под надзор на световно равнище ". Предупреждението пристигна, когато от американския производител на ваксини Moderna обявиха, че търсят позволение от регулатори по целия свят, с цел да усилят вместимостта на флаконите с ваксина с 50 % като метод за бързо повишение на актуалните равнища на доставяне.
Във Англия подчертаният спад на инфекциите и ускоряващите се имунизации подтикнаха някои от ръководещата Консервативна партия да упорстват за анулация на разпоредбите за престой у дома при започване на март. Голяма част от страната още веднъж влезе в блокирането при започване на януари, с цел да ограничи по-лесно и бързо излъчвания вид на COVID-19,идентифициран за първи път във Англия. Британското държавно управление все пак изрази нерешителност, метод, който се появи и други места, в това число Италия, Португалия и Австралия.
 Открит в Бристъл нов вид на ковид може да болести имунизирани Открит в Бристъл нов вид на ковид може да болести имунизирани
Нов вид на ковид, открит в Бристъл, може да болести хора, които към този момент са имали COVID-19 или които са били имунизирани. Ваксини...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР