Ръководителят на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци

...
Ръководителят на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци
Коментари Харесай

ООН е получила кадри и снимки с десетки загинали и ранени при нападение срещу училище в Газа

Ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци и трудострояването им (УНРВА) Филип Лазарини заяви, че организацията му е получила " ужасяващи " фрагменти и фотоси с десетки убити и ранени при нахлуване против учебно заведение на УНРВА в Северна Газа, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Подобни офанзиви не могат да се трансформират в нещо всекидневно, те би трябвало да спрат. Хуманитарното прекъсване на огъня повече не търпи отсрочване ", написа в обществената мрежа Екс Лазирини, който е общоприет секретар на организацията.

Засега няма коментар от израелската войска.

По-рано министерството на опазването на здравето на " Хамас " заяви, че минимум 50 души са починали през днешния ден при израелски удар по учебно заведение, в което са били настанени разселени лица, в ръководен от Организация на обединените нации бежански лагер в северната част на линията Газа, съобщи Франс прес.

Ударът е бил нанесен " призори по учебното заведение " Ал Фахура ", заяви за Агенция Франс Прес чиновник на министерството.

Кадри, оповестени в обществените мрежи, демонстрират тела, някои от които покрити с кръв, а други с прахуляк, в стаите на постройката, където под учебните чинове са били постлани матраци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР