Ръководителката на корабната компания Foremost Group и една от най-влиятелните

...
Ръководителката на корабната компания Foremost Group и една от най-влиятелните
Коментари Харесай

Загина една от най-влиятелните жени в света, карала е електромобил Tesla СНИМКИ

Ръководителката на корабната компания Foremost Group и една от най-влиятелните дами на планетата, 50-годишната Анджела Чао е починала в ранчо в Тексас, откакто колата й е паднала в езеро, оповестява Wall Street Journal.

Жената е умряла на 11 февруари, само че едвам в този момент се оповестяват детайлности за съдбовния случай. Изявлението на фамилията директно след гибелта на Чао не дава детайлности за нейната гибел, а управляващите в окръг Бланко, Тексас, не дават спомагателна информация, базирайки се на настоящото следствие.

Wall Street Journal обаче, базирайки се на документи, получени от службите за незабавна помощ, разгласява детайлности за нещастието.

Според известия в медиите, в началото на февруари починалата е поканила приятелите си в ранчото си в Тексас, с цел да отпразнуват китайската Нова година. На 11 февруари, късно вечерта, Чао решава да отиде с кола от къщата за посетители до нейната, с цел да не се постанова да върви в студената нощ – пътуването лишава 4 минути с кола.

За задачата дамата употребила джип Tesla Model X. Няколко минути по-късно Анджела се обадила на приятелите си и споделила в суматоха, че инцидентно е дала автомобила на заден ход, вместо да се движи напред. В резултат на това колата минала през насип, преобърнала се и паднала във водоем, намиращ се в ранчото.

През идващите няколко часа нейните другари, по-късно шефът на ранчото и брачната половинка му, а по-късно парамедици, пожарникари и помощници на шерифа се втурнали към мястото и се опитвали да счупят прозорци, да намерят спешен люк или различен метод да измъкнат Чао от колата. В последна сметка те успяли. Жената обаче прекарала прекомерно дълго във водата и лекарите не съумели да я съживят.

Експерти, учещи всички условия на гибелта на Чао, споделят, че шофьорите имат към минута, с цел да излязат от колата, която е във водата. Когато в колите е имало повече ръчна механика, лидерът е можел да отвори прозорец, с цел да излезе, макар че това все пак изисква умствена изясненост, постоянно неуловима при незабавни случаи.

В по-новите коли като Tesla Model X лидерът може да има няколко секунди, с цел да натисне бутон, с цел да смъкна прозореца, преди равнището на водата да се повиши прекомерно високо. След това единственият метод за спасяване е да счупите стъклото. Обаче да се разруши многослойното закалено стъкло, употребявано в Tesla, е на практика невероятно.

Анджела Чао е американска бизнесдама, която бе главен изпълнителен шеф на Foremost Group. Тя е от китайско-американски генезис и е родена в Сиосет, Ню Йорк през март 1973 година

В един миг от кариерата си тя е била член на борда на Bank of China, заместник-председател на Китайския съвет за външна търговия и шеф на China State Shipbuilding Corporation.

Жената беше и член на Съвета за външни връзки. Освен това Чао беше един от създателите на Азиатско-американската фондация и съпредседател на нейния комитет по обучение. 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР