Ръководителите от Г-7 се срещат в югозападния френски град Биариц

...
Ръководителите от Г-7 се срещат в югозападния френски град Биариц
Коментари Харесай

Среща на високо ниво: Лидерите от Г-7 се събират в Биариц

Ръководителите от Г-7 се срещат в югозападния френски град Биариц за тридневни полемики, отдадени на международните рецесии, написа Българска телеграфна агенция.

Срещата на водачите на Германия, Канада, Съединени американски щати, Франция, Италия, Япония и Англия евентуално ще завърши без заключителна декларация, с цел да се избегне случилото се през юни 2018 година.
Снимка: Reuters
Тогава американският президент отхвърли в обява в „ Туитър” утвърдените след продължителни договаряния точки на финалната декларация, откакто преди този момент ги беше приел, предизвиквайки гнева на сътрудниците си.

Срещата ще премине под мотото „ Борба с неравенствата” и на нея са поканени доста ръководители на страни отвън Г-7 като индийския министър председател Нарендра Моди и президентите на Чили, Египет, Сенегал, Руанда и Буркина Фасо.

Темите, които ще се разискват във френския курортен град са многочислени: климат, Иран, миграция, брекзит, ситуацията в Хонконг и Кашмир, комерсиалната война с Китай, налозите за интернет колосите – въпроси, които се чака да провокират яростни полемики и мъчно реализиране на компромис сред седемте.
Жълти жилетки и анархисти заплашват срещата на Г-7 във Франция Повече от 10 000 въоръжени служители на реда се чака да пазят водачите
Лидерите Г-7 ще бъдат посрещнати във френския атлантически курорт при невиждани ограничения за сигурност – затварят се летището и железопътната гара.

За сигурността ще наблюдават над 13 хиляди служители на реда или съвсем по един на всеки двама поданици. Преминаването през Биариц ще се реализира единствено посредством пропуски. Въпреки това митингите в града към този момент започнаха.
Срещата на Г-7: Тръмп предлага Русия да се върне в групата Той ще има обособени срещи с водачите на Англия, Франция, Германия, Индия и Канада
От 1998 година Русия постоянно участва на срещите на Г-7 и групата се преименува на Г-8, напомня „ Франс прес”. През 2014 година обаче Русия беше извадена от Г-8 след анексирането на украинския полуостров Крим от Москва и въведените антируски наказания.

Малко преди срещата в Биариц, Доналд Тръмп се изрече за възобновяване на Г-8 и завръщане на Русия. Френският президент Еманюел Макрон дефинира, че би било добре Русия да се върне в Г-8, само че при изискване, че бъде реализирано взаимно решение с Украйна въз основа на споразуменията от Минск.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР