Ръководителите на всички администрации трябва да организират работния процес в

...
Ръководителите на всички администрации трябва да организират работния процес в
Коментари Харесай

ОТ УТРЕ: Здравните власти въвеждат COVID ограничения

Ръководителите на всички администрации би трябвало да провеждат работния развой в съответната организация от на следващия ден, като открият работно време с променливи граници и начало на работния ден сред 7.30 и 10 часа. Изискване към тях е и да разпоредят работа от разстояние на минимум 50% от личния състав, в случай че, според от характера на работа, това не е допустимо. Това подрежда министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров със Заповед РД-01-712/19.08.2021 година По този метод доста ще бъде понижен пътникопотокът в градския и междуградския превоз в цялата страна, което улеснява както спазването на противоепидемичните ограничения, по този начин и реализирането на ефикасен здравен надзор.

В заповедта се показва още, че всички работодатели и органи по назначение, когато е допустимо, следва да провеждат работния развой в отдалечена форма, допускайки присъствена работа на най-вече 50% от чиновниците.

Съгласно същата заповед, от на следващия ден, 20 август, въведената противоепидемична мярка за ограничение до 50% потреблението на потенциала на избрани обекти/ мероприятия, може да не се ползва, при условиe че:

100% от личния състав в съответния обект да е имунизиран или преболедувал COVID-19, или да разполага с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието проучване с PCR тест. Това би трябвало да бъде удостоверено с документ за имунизация, преболедуване или проучване. За задачата ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието би трябвало да е взел решение и да е основал организация за допускане на лица, които са или имунизирани, или преболедували COVID-19, или показват негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/участие в мероприятието проучване с PCR тест.

Заповедта на здравния министър се отнася за:

- конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма;

- културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, театрални прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство);

- на спортни надпревари с публика;

- визитите на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;

- визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца;

- визитите в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Ръководителите на тези обекти, надлежно уредниците на мероприятия, би трябвало да уведомят съответната районна здравна ревизия за взетото решение. Регионалните здравни инспекции основават и поддържат лист на обектите и мероприятията за задачите на реализирания от тях надзор.

ВИЖТЕ ТЕКСТА НА ЗАПОВЕДТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР