Ръководителите на технологичните гиганти Google, Apple, Facebook и Amazon ще

...
Ръководителите на технологичните гиганти Google, Apple, Facebook и Amazon ще
Коментари Харесай

Ръководителите на Google, Apple, Facebook и Amazon се явяват пред антимонополна подкомисия в САЩ

Ръководителите на софтуерните колоси Гугъл, Apple, Фейсбук и Amazon ще бъдат изслушани през днешния ден пред на подкомисията по антимонополна политика в Камарата на представителите на американския Конгрес в границите на антимонополно следствие, ще се състои на 29 юли, оповестиха международните организации.

Изслушването може да организира и онлайн.

Заседанието трябваше да се състои на 27 юли, само че се отсрочи, защото съвпадаше с церемонията в памет на конгресмена Джон Луис - една от " иконите " на придвижването за цивилен права в Съединени американски щати, който умря на 80 години на 17 юли.

На 13 юни уеб сайтът " Аксиос " заяви, че на четиримата ръководители на компании е изпратена покана да дадат показания пред антитръстовата подкомисия, която е към юридическата комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Ако откажат, може да им бъде изпратена публична призовка посредством съда.

През юли 2019 година стана известно, че американските управляващи се готвят да стартират огромно следствие против Amazon, Фейсбук, Гугъл и Apple. Целта е да се ревизира дали са нарушили антимонополното законодателство. Същевременно демократите в Камарата на представителите оповестиха, че също стартират свое следствие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР