Ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Денис

...
Ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Денис
Коментари Харесай

ДНР и ЛНР поискаха от Путин да признае независимостта им

Ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник желаеха от Владимир Путин да признае независимостта на републиките. Освен това ръководителите на републиките желаеха от съветския президент да прегледа опцията за сключване на съглашение за съдействие в отбранителния бранш.

Ръководителят на Донецката национална република означи, че украинските управляващи са решили да решат спора със мощ. Пушилин добави, че жителите на Донбас се усещат руснаци по дух и главната им цел е интеграция с Русия, заяви БГНЕС.

Информацията за подготовката за пълномащабно нахлуване беше доказана и от Леонид Пасечник, началник на ЛНР. " Уважаеми Владимир Владимирович, с цел да предотвратим всеобщата гибел на мирното население на републиката, 300 000 от които са съветски жители, Ви апелирам да признаете суверенитета и независимостта на Луганската национална република ", съобщи той в послание, излъчено от телевизионния канал " Россия 24 ".Според него филантропичната злополука в района е била избегната единствено с помощта на съветската помощ.



Денис Пушилин и Леонид Пасечник

Заради опасността от навлизане в Украйна самопровъзгласилите се републики започнаха да изтеглят дами, деца и възрастни хора в съветски райони. Обявена бе обща готовност. Успоредно с обръщението на двамата водачи, съветският президент Владимир Путин откри в Кремъл изключителното огромно съвещание на Съвета за сигурност на Русия, чиято тематика е обстановката в Донбас. Действията на редица западни страни доближават Русия до практическото осъществяване на апела на депутатите от Държавната дума към съветския президент да признае самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, съобщи Адалби Шхагошев, член на комисията на Държавната дума по сигурността и противодействието на корупцията.

" Съобщенията за закани от терористични офанзиви в Русия, оповестеното от Литва военно обучение " Силен грифон 2022 ", интензивността на обстрела по линията на прикосновение, многочислените подправени информации и зареждането на Украйна с оръжие - всичко това ни доближава към практическото осъществяване на апела, който отправихме към Владимир Путин да признае ДНР и ЛНР ", сподели той.

Политикът акцентира, че " оставаме ангажирани със споразуменията от Минск ", само че дейностите на Запада, съгласно него, " доближават Русия към признаването на републиките за самостоятелни ". Признаването на суверенитета на Донецката и Луганската национална република е тясно обвързвано с световните въпроси на сигурността в света, изключително в Европа, съобщи съветският президент Владимир Путин. " Тези въпроси (признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР) са доста тясно свързани, това са разнообразни въпроси, само че все пак те са доста тясно свързани с въпросите на световната сигурност в света като цяло и на европейския континент в частност, тъй като потреблението на Украйна като инструмент за борба с нашата страна, е сериозна, доста огромна опасност за нас ", сподели Путин на съвещанието на Съвета за сигурност.

Той съобщи, че точно по тази причина Русия е активизирала работата си с сътрудниците от Вашингтон и НАТО през последните месеци в края на предходната година, с цел да " реализира в последна сметка единодушие по тези ограничения за сигурност и да обезпечи умерено, безвредно развиване на страната в мирна среда ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР