Ръководителите на политиките на Европейския съюз се споразумяха за забележително

...
Ръководителите на политиките на Европейския съюз се споразумяха за забележително
Коментари Харесай

Европейският съюз постигна споразумение относно забележително законодателство за регулиране на изкуствения интелект

Ръководителите на политиките на Европейския съюз се споразумяха за удивително законодателство за контролиране на изкуствения разсъдък (ИИ), проправяйки пътя за най-амбициозния набор от стандарти, които до момента управляват потреблението на играта -променяща се технология.

Споразумението за поддръжка на „ Закона за ИИ “ в петък пристигна след близо 38 часа договаряния сред законодатели и политици.

„ Законът за изкуствен интелект е първият в света. Уникална правна рамка за създаването на AI, на която можете да се доверите “, сподели шефът на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен.

„ И за сигурността и главните права на хората и бизнеса. Ангажимент, който поехме в нашите политически насоки – и го изпълнихме. Приветствам днешното политическо съглашение. “

Усилията за приемане на „ Закона за ИИ “, който беше препоръчан за първи път от изпълнителната власт на Европейски Съюз през 2021 година, се форсираха след стартирането предходната година на ChatGPT на OpenAI, което насочи бързо разрастващата се област на ИИ в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР