Ръководителите на организацията на Тръмп са обмисляли да прибавят президентски

...
Ръководителите на организацията на Тръмп са обмисляли да прибавят президентски
Коментари Харесай

Trump Org. изпълнителни директори обмисляха увеличаване на нетната стойност с „президентска премия“, докато Тръмп беше на поста, казва служител

Ръководителите на организацията на Тръмп са обмисляли да прибавят „ президентски награди “ към някои от парцелите на тогавашния президент Доналд Тръмп по метод, който да усили цената на активите и да надуе чистата му стойност през 2017 година, съгласно доказателства и свидетелски показания, показани в процеса за гражданска машинация на Тръмп в петък.

Ерик Харен от канцеларията на основния прокурор сподели на съда няколко версии на вътрешни електронни таблици от финансови документи от 2017 година, направени от Trump Org. чиновник Патрик Бърни.

Републиканският претендент за президент, някогашният президент Доналд Тръмп приказва в сряда, 11 октомври 2023 година, в конгресния център на окръг Палм Бийч в Уест Палм Бийч, Флорида (AP Photo/Rebecca Blackwell) Републиканският претендент за президент някогашният президент Доналд Тръмп приказва в сряда, 11 октомври 2023 година, в конгресния център на окръг Палм Бийч в Уест Палм Бийч, Флорида (AP Photo/Rebecca Blackwell) Ребека Блекуел/AP

Различните чернови на електронни таблици с дата на октомври 2017 година демонстрират калкулации, които включват „ президентска “ награда, която усилва оценките за избрани активи с 15 до 35 % – което доста усилва общата оценка на активите.

Бърни свидетелства, че някогашният му началник, Trump Org. Финансовият шеф Алън Уайселберг „ евентуално “ му е споделил да го направи.

Тази концепция пристигна през същата година, когато оценката на пентхауса на Тръмп в Тръмп Тауър претърпя удар, откакто неговият квадратен метър беше поправен, намалявайки размера му до 10 996 квадратни фута от 30 000 квадратни фута, нещо, с което Тръмп погрешно се хвалеше в предходни години.

И Бърни, и Уайселбърг потвърдиха по време на свидетелски показания тази седмица, че са трансформирали квадратните фрагменти на пентхауса на Тръмп във финансовите му доклади, откакто публикация във Forbes, оповестена през 2017 година, упрекна Тръмп в неистина за размера на неговия пентхаус, когато новинарското издание откри същинските измервания в записите от 1990-те години.

В последна сметка президентските награди в никакъв случай не са били включени във финансовите доклади на Тръмп.

Две седмици свидетелски показания към този момент са приключени в продължаващия цивилен развой, заведен от основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс против Тръмп, неговите възрастни синове и техния бизнес.

Бърни, който беше старши финансов анализатор през 2016 година, когато се причисли към Trump Org., към момента работи там, в този момент като вицепрезидент по финансовите интервенции. Той повтори предходните си показания, че Уайселбърг или някогашният инспектор Джефри Маккони ще дефинират какви способи са употребявани за оценка на активи, включени във финансовите доклади на Тръмп.

Бърни също свидетелства, че Уайселберг го е насочил да употребява ниски равнища на капитализация и най-високите пазарни сравними скорошни продажби, с цел да оцени някои от активите на Тръмп. Използването на по-нисък лихвен % докара до по-висока оценка.

Той също по този начин сподели, че е употребявал невисок лихвен %, с цел да оцени търговски парцел, за който са си партнирали с капиталовата компания за недвижими парцели Vornado на 1290 6th Ave. в Ню Йорк, макар че изрази известно безпокойствие пред Weisselberg по отношение на данните.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР