Ръководителите на най-големите технологични компании, сред които Илон Мъск Ѝлон

...
Ръководителите на най-големите технологични компании, сред които Илон Мъск Ѝлон
Коментари Харесай

На закрита среща: Бил Гейтс, Мъск и Зукърбър споделиха плановете си за ИИ в Конгреса на САЩ

Ръководителите на най-големите софтуерни компании, измежду които Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, и Марк Зукърбърг, посетиха през вчерашния ден Конгреса, с цел да споделят проектите си за изкуствения разсъдък (ИИ), в миг, в който Съединени американски щати създават нови закони за по-добър надзор на технологията, съобщи Франс прес.

Сенатор Чък Шумър, водач на демократичното болшинство в горната камара на Конгреса, насрочи поредност от срещи при закрити врата, отдадени на нововъведенията в региона на ИИ, с цел да могат законодателите да зададат въпроси на бизнесмените по отношение на тези нови компютърни стратегии, които превзеха света след стартирането на ChatGPT предходната година.

Мнозина се безпокоят, че бързият софтуерен прогрес ще докара до загуба на работни места, повече онлайн дезинформация и други нездравословни последствия. " Днес започваме гигантско, комплицирано и жизненоважно начинание: поставяме основите на консенсусна политика за ИИ, която Конгресът може да трансформира в закон ", сподели Шумър на срещата.

Главният изпълнителен шеф на компанията OpenAI и основател на ChatGPT Сам Алтман и създателят на Microsoft също участваха в срещата, която беше закрита за медиите. 

" Аз съм доста оптимистично надъхан във връзка с ИИ, само че това не значи, че няма да има проблеми по пътя ", сподели Алтман при идването си на мястото на срещата.

" Съществува мощен консенсус в интерес на регулирането на ИИ ", разяснява Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, след срещата. " Дори и регулацията да не е съвършена, (...) последствията от излизането на ИИ отвън надзор биха били тежки. "

Дълбоките политически различия във Вашингтон пораждат подозрения по отношение на способността на Конгреса на Съединени американски щати да одобри ясно законодателство за ограничение на внедряването на ИИ без защитни ограничения. От своя страна, софтуерните компании лобират регулаторната рамка да остане лека, удобна за техните групи и нововъведения, отбелязва Агенция Франс Прес.

Това бе и първата среща сред Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, и Марк Зукърбърг, станала обществено притежание, откогато основният изпълнителен шеф на Tesla и началник на обществената мрежа X предложи на своя сътрудник от Meta да се бият в клетка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР