Ръководителите на ЕС и НАТО поздравиха днес президента и вицепрезидента

...
Ръководителите на ЕС и НАТО поздравиха днес президента и вицепрезидента
Коментари Харесай

ЕС и НАТО поздравиха президента на САЩ Джо Байдън

Ръководителите на Европейски Съюз и НАТО поздравиха през днешния ден президента и вицепрезидента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и Камала Харис с встъпването им в служба.

Най-добри пожелания в напъните да заздравят страната и да поведат американските жители към изхода от пандемията, написа в Туитър ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той прибавя, че е време Европейски Съюз и Съединени американски щати да съживят връзките.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни в изказване, че през днешния ден се слага началото от нова глава в историята на алианса. "Връзката на Европа и Съединени американски щати е основа за нашата сигурност. Ръководството на Съединени американски щати остава значимо за общата ни работа в отбрана на нашите демокрации, полезности и интернационалния правов ред ", добавя той.

"Съюзниците би трябвало да бъдат единни пред провокациите за сигурността от възхода на Китай, опасността от тероризма, държанието на Русия ", отбелязва Столтенберг. Той показва очакване да посрещне Байдън в Брюксел по-късно тази година.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли уточни в изказване, че светът има потребност от мощна връзка сред Европа и Съединени американски щати. Той показва очакване за съдействие в опазването на природата, цифровизацията, битката с неравенството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР