Ръководителите на дипломатическите мисии на държавите-членки на Евросъюза в ,

...
Ръководителите на дипломатическите мисии на държавите-членки на Евросъюза в ,
Коментари Харесай

Заев на среща с посланици: Членството на Северна Македония в Евросъюза няма алтернатива

Ръководителите на дипломатическите задачи на държавите-членки на Евросъюза в, водени от посланика на Европейски Съюз Дейвид Гиър, демонстрираха специфичен интерес към дейностите за решение на противоречивите въпроси с България. Това стана по време на постоянната годишна среща с премиера Зоран Заев, оповестява БГНЕС. 
На срещата беше изразено мнение, че процесът би трябвало да продължи допустимо най-скоро и да приключи с началото на договарянията за участие на страната в Европейски Съюз. Премиерът Заев акцентира, че за Северна Македония е значимо да продължи разговора с България в духа на взаимното почитание и използването на съглашението за другарство посредством по-интензивно междусекторно съдействие. Членството на Северна Македония в Европейски Съюз няма опция, акцентира Заев.
 Заев: Градим разговор, а не спор с България Заев: Градим разговор, а не спор с България
Ние градим разговор, а не спор с България, покорност и подготвеност за съдействие, вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова и...
" В същото време оставаме твърдо решени по избрани въпроси, които са нашите червени линии, като македонската еднаквост и македонския език, и няма да водим договаряния за тях ”, добави министър председателят Заев. Той осведоми за настоящите и най-важните действия от процеса на европейска интеграция на районен съд Македония.
Заев обясни пред посланиците в детайли приемствеността на протичащите процеси на промени, изключително в региона на правораздаването, битката с корупцията, промените в обществената администрация. По време на дебата министър председателят приветства поддръжката за разширението на Европейски Съюз от посланика на Португалия Вирджиния Пина, добавяйки, че позицията на португалското председателство е доста значима, и че началото на договарянията с Република Северна Македония е измежду целите на Португалия на първата междуправителствена конференция със Северна Македония, която ще се организира през първата половина на 2021 година. Премиерът Заев показа и упованията от цялостния Икономически и капиталов проект на Европейската комисия за Западните Балкани, който ще активизира финансиране до девет милиарда евро за вложения в превоза, енергетиката, зелен и дигитален преход, за основаване на резистентен напредък и работни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР