Ръководителите на девет европейски и африкански страни заедно с ООН,

...
Ръководителите на девет европейски и африкански страни заедно с ООН,
Коментари Харесай

Макрон: В Либия ще се проведе спешна евакуация на пострадали мигранти


Ръководителите на девет европейски и африкански страни дружно с Организация на обединените нации, Европейски Съюз и Африканския съюз се договориха да проведат в околните дни или седмици незабавна евакуация на мигрантите, които са станали жертви на трафик на хора в Либия. Както предава Агенция Франс Прес, съответното решение беше взето по време на 5-ата среща на върха на Африканския съюз и Европейския съюз в Абиджан, Кот д'Ивоар, в която присъединяване взеха представители на Организация на обединените нации, Европейски Съюз, Апелативен съд, както и Франция, Германия, Италия, Испания, Чад, Нигер, Либия, Мароко и Конго.

След срещата френският президент Еманюел Макрон заяви за медиите, че, участниците в срещата са "решили да подхващат неотложни незабавни действия" за евакуация на мигрантите от Либия.

"Либия удостовери единодушието си да разпознава тези лагери, където са се правили безчовечен актове", разгласи още френският президент, като се базира по-специално на случаите на продажба на африкански мигранти на пазарите за плебеи. Ръководителят Правителството на националното единение в Либия Фаиз Сарадж, продължи Макрон, е дал персонално единодушието си да обезпечи достъп.

Френският държавен глава посочи също по този начин, че "трафикантите на хора са тясно свързани с търговците на оръжие, опиати и с терористичните придвижвания, настоящи в зоните Сахел и Сахара". Затова и участниците на срещата са се съгласили да открият между тях тясно съдействие в региона на сигурността и разузнаването за унищожаване на мрежите от трафиканти и преустановяване на финансирането им.

В допълнение, Европейски Съюз, Апелативен съд и Организация на обединените нации се договориха да усилят помощта на Международната организация по миграция, с цел да улеснят завръщането на африканците в техните страни.

"Тази работа ще бъде осъществена през идващите дни в контакт със страните на генезис на мигрантите ”, сподели Макрон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР