Ръководителите на държавите от ЕС и на още 19 страни

...
Ръководителите на държавите от ЕС и на още 19 страни
Коментари Харесай

Ръководителите на страните от ЕС и още 19 държави се събират на среща в Испания

Ръководителите на страните от Европейски Съюз и на още 19 страни се събират през днешния ден в испанския град Гранада, с цел да обсъдят въпроси от общ интерес, измежду които са енергетиката, цифровизацията и развиването на пътната инфраструктура, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предвижда се в срещата да се включат държавните и държавните ръководители на Албания, Андора, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Исландия, Косово, Лихтенщайн, Молдова, Монако, Черна гора, Северна Македония, Норвегия, Сан Марино, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна и Англия.

Последната среща в този формат дружно с водачите на страните от Европейски Съюз се състоя по-рано тази година в Кишинев и включваше и Азербайджан. Този път азербайджанският президент Илхам Алиев е отказал присъединяване поради напрежението с Армения. От съображения за сигурност не е доказано наличието в днешната среща на украинския президент Володимир Зеленски.

Утре държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще заседават независимо, като се планува да обсъдят въпросите за поддръжката за Украйна, миграцията, енергийния преход. В срещите България ще бъде представлявана от премиера Николай Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР