Ръководителите на българската и на гръцката данъчни администрации - Румен

...
Ръководителите на българската и на гръцката данъчни администрации - Румен
Коментари Харесай

Протокол за сътрудничество подписаха ръководителите на българската и гръцката данъчни администрации

Ръководителите на българската и на гръцката данъчни администрации - Румен Спецов и Георгиус Пицилис, подписаха двустранен протокол от работна среща, състояла се в Атина на 26 юли. По време на диалозите бяха разисквани въпроси за усилване на съдействието сред двете страни за по-ефективно справяне с данъчните измами и укриването на налози, при поощряване на справедливото и транспарантно данъчно облагане.

Двете администрации се споразумяха да координират старания за сключване на меморандум за съгласие. Документът ще сложи основата на по-добро бъдещо съдействие сред страните, като регламентира процеси, процедури и канали за продан на информация по отношение на движимо и недвижимо имущество, активи, продан на оперативна информация, с оглед мониторинг на стоковите потоци и по-надежден надзор върху интервенциите в границите на митнически режим 4200.

Целта е да се улеснят митническите формалности при интервенциите за импорт на артикули, подлежащи на облагане с Данък добавена стойност, от една страна в държава-членка на Европейски Съюз. Ще бъде основана работна група за детайлите на меморандума.

Подписването на двустранния протокол в Атина стана факт след дългогодишни договаряния сред страните и посредством ускоряването на процеса от сегашния изпълнителен шеф на Национална организация за приходите Румен Спецов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР