Ръководеният от САЩ военен алианс НАТО даде да се разбере,

...
Ръководеният от САЩ военен алианс НАТО даде да се разбере,
Коментари Харесай

НАТО призна, че гледа на украинците като на пушечно месо в своята имперска прокси война срещу Русия

Ръководеният от Съединени американски щати боен алианс НАТО даде да се разбере, че е подготвен да се бие до последния украинец, с цел да обезкърви Русия и прокара западните си геополитически ползи.

В шокиращо искрено самопризнание The Washington Post писа, че някои държави-членки на НАТО желаят „ украинците да не престават да се бият и да умират “, с цел да се попречи на Русия да реализира политическа победа.

В отчет от 5 април за мирните договаряния сред Украйна и Русия, водещият американски вестник разкри, че НАТО се опасява да не би Киев да се поддаде на някои от настояванията на Москва: „ За някои в НАТО е по-добре украинците да не престават да се бият и да умират, в сравнение с да се реализира мир, който да бъде прекомерно несвоевременен или на прекомерно висока цена за Киев и за останалата част на Европа “.

Анонимни западни източници акцентират, че в средите на дипломацията им „ има запаси за това какъв брой взаимни отстъпки могат да поддържат някои страни от НАТО, с цел да се реализира мир “ и че биха предпочели войната в Украйна да продължи, в случай че могат да попречат на Русия да реализира настояванията за своята сигурност.

Вестникът акцентира, че членове на НАТО обезверено се пробват да попречат на „ съветския президент Владимир Путин да осъществя някакво сходство на победа “ и са повече от подготвени да вкарат украинците в месомелачката на войната, с цел да реализиран това.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан призна, че администрацията на украинския президент Володимир Зеленски се координира тясно с Вашингтон и е в „ съвсем всекидневен контакт “ с Белия дом. Вижда се кой е същинският стопанин!

Вестникът също по този начин разкри, че американските военни имат над 100 000 бойци, ситуирани в Европа. Известно е, че Washington Post е в тесни връзки с държавното управление на Съединени американски щати. Собственост е на един от най-богатите хора в историята – Джеф Безос, с активи над 200 милиарда. Безос е създател и изпълнителен шеф и на мегакорпорацията Amazon, която има контракти на стойност десетки милиарди с Централно разузнавателно управление на САЩ, Пентагона, Националната организация за сигурност, ФБР, Имиграционната и митническа работа на Съединени американски щати (ICE) и други американски държавни организации. Щом Washington Post разкрива тази информация за НАТО, цитирайки чиновници на Белия дом, това значи, че е получил зелена светлина от Вашингтон. И е полуофициално удостоверение, че НАТО преглежда украинците просто като пушечно месо в своята имперска прокси война против Русия.

Всъщност някои западни публични лица декларират това и намерено. Бившият почитан чиновник на Държавния департамент – твърдолинейният ястреб Елиът А. Коен, посочи в публикация в списание The Atlantic, че „ Съединените щати и техните съдружници от НАТО са ангажирани в прокси войната с Русия “.

Той с горделивост посочи: „ Те доставят хиляди боеприпаси; уповавам се, че вършат и доста повече – споделят разследваща информация, подпомагайки ги да убиват съветски бойци. “ И прецизира: „ Колкото повече и по-бързо, толкоз по-добре “. Ветеранът от Държавния департамент предлага също „ потокът от оръжие, който отива в Украйна, би трябвало да се трансформира в огромен прилив. “

Точно това вършат държавите-членки на НАТО: заливат съседката на Русия с оръжие. Вместо да поддържат мирните договаряния, Съединени американски щати и Европейският съюз интензивно ескалират войната, изпращайки на Украйна оръжия за милиарди долари, в това число десетки хиляди противотанкови ракети, хиляди зенитни ракети и стотици дронове-камикадзе, танкове и бронирани машини.

Това, което не се загатва обаче, са милиардните облаги на американските и европейските оръжейни корпорации от войната. Акциите им внезапно скочиха, откакто западните държавни управления дадоха обещание доста да усилят военните си бюджети, когато на 24 февруари Русия стартира военната интервенция в Украйна.

Още в края на февруари администрацията на Джо Байдън достави оръжия за 350 милиона $, преди спомагателните 13,6 милиарда помощ за Украйна през март, 6,5 милиарда от които са за военни потребности. На 6 и 7 април външните министри на НАТО се срещнаха в щаба на алианса в Брюксел и дадоха обещание да ескалират още повече войната в Украйна. Към западните политици се причислиха и представители на няколко страни, които не са членки на НАТО, в това число Япония, Южна Корея, Грузия, Финландия, Швеция, Австралия и Нова Зеландия.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба дойде в Брюксел с цел да разсее всевъзможни подозрения, че НАТО желае повече война, а не мир. „ Днес пристигнах тук, с цел да обсъдя три най-важни неща: оръжия, оръжия и оръжия “, съобщи той.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели съвсем същото: „ След нашествието съдружниците ускоряват спомагателната си военна поддръжка с повече военно съоръжение и днешната среща е ясно обръщение, че съдружниците би трябвало да създадат повече и са подготвени да създадат повече, като незабавно обезпечат повече съоръжение... “

Столтенберг се похвали също, че директната военна поддръжка на НАТО за Украйна датира от 2014 година и че десетки хиляди украински бойци са били подготвени от НАТО през последните осем години, доста преди нахлуването на Русия.

Изводът е повече от транспарантен: НАТО желае украинците да не престават да умират с вярата да отслабят и дестабилизират Русия. Докато украинците, които желаят прекъсване на войната и реализиране на мир, са изправени пред тежки тествания. Украинският договарящ Денис Киреев, който взе участие в мирните договаряния, беше погубен, както оповестява Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в която доминират неонацисти и крайнодесни екстремисти.

Цялото това извънредно принуждение и продължаващото разпалване на войната непосредствено опровергават изказванията на НАТО, че е хипотетичен „ защитителен съюз “. Всъщност, НАТО в никакъв случай не е отстоявала отбранителни дейности, да не приказваме за демокрацията. Сред създателите на военния съюз през 1949 година е фашистката тирания на Португалия.

През първите години на студената война НАТО поддържа някогашни нацистки колаборационисти и фашисти в прословутата си интервенция „ Гладио “. С поддръжката на НАТО крайнодесни екстремисти правят терористични офанзиви в Европа, с цел да се опитат да смажат левицата, изключително по време на прословутите „ Години на патроните “ (Anni di piombo) – термин, с който се отбелязва интервала на обществени и политически разтърсвания в Италия, траял от края на 60-те до края на 1980-те години на ХХ век, белязан от талази от крайнолеви и крайнодесни произшествия на политически тероризъм.

Когато първата студена война завърши, НАТО продължи да се уголемява до границите на Русия, като неведнъж нарушава обещанията, дадени от Съединените щати, Англия и Франция, че военният алианс няма да се придвижи „ даже инч на изток “ след обединяването на Германия през 1990 година

С бомбардировките през 90-те години на предишния век НАТО разцепи и унищожи някогашна Югославия, която през днешния ден не съществува като страна. НАТО оказа помощ на Съединени американски щати да стартират войната в Афганистан през 2001 година и поддържа взаимна военна окупация в тази страна до 2021 година

През 2011 година НАТО атакува Либия – най-проспериращата страна в Африка. Военната акция на западните съдружници разруши либийската страна, с цел да могат корпорациите им да ограбват големите петролни ресурси на страната. Днес, през 2022 година, Либия към момента няма единно централно държавно управление. Има обаче открити пазари за плебеи на бежанци от Африка на юг от Сахара.

Руините на Либия, Афганистан и някогашна Югославия демонстрират какво в реалност донесе НАТО на света. Воденият от Съединени американски щати боен алианс през днешния ден е подготвен да пожертва и Украйна, с цел да реализира ползите на Вашингтон и Уолстрийт.

Превод: доктор Радко Ханджиев

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР