Ръководената от българката Любомила Йорданова софтуерна компания Plan A привлече

...
Ръководената от българката Любомила Йорданова софтуерна компания Plan A привлече
Коментари Харесай

$27 млн. финансиране привлече компания за ESG решения с български корен

Ръководената от българката Любомила Йорданова софтуерна компания Plan A притегли 27 млн. $ от вложители. Германският стартъп дава на бизнеса решения за въглеродно счетоводство, декарбонизация и ESG отчетност, като клиенти са му водещи международни компании.

Детайли : Водещ в рунда е бил фондът Lightspeed Venture Partners, а измежду участниците са Visa, Deutsche Bank, фонда за рисков капитал на BNP Paribas и ред други.

Досегашните вложители също са удостоверили уговорката си към развиването на Plan A.
 Как ESG ще промени работното ви място
Как ESG ще промени работното ви място

Екологичното, обществено и корпоративно ръководство основава нови специалности

От компанията означават, че сполучливото набиране на капитал идва на фона на над 1500 клиенти, над 600% растеж на приходите в границите на година сред 2021 година и 2022 година, построена партньорска мрежа и софтуерна технология, която е на водеща позиция на пазара.

Контекст : Платформата на Plan A събира данните за активността на компанията и ги сплотява с богат масив от информация на национално ниво, като по-късно благодарение на мрежа от експерти предлага стотици разновидности за понижаване на въглеродния отпечатък. Отчетите пък дават отговор на всички интернационалните условия.

Целият развой е мощно автоматизиран, което е в помощ на фирмите - от ден на ден бизнеси ще би трябвало да приготвят ESG отчети през идващите години в Европейски Съюз, а материята има своите специфики.
 Какво е ESG и по какъв начин трансформира бизнеса?
Какво е ESG и по какъв начин трансформира бизнеса?

И за какво фирмите към този момент не могат да подценяват ESG тематиката

Сред клиентите на Plan A са BMW, Deutsche Bank, Visa, trivago, KFC и ред други.

Какво следва : В формалното си известие от Plan A показват, че финансирането ще им разреши да надградят технологията си, да разширят пазарното си наличие в Европа със мощен акцент върху Франция, Англия и скандинавските страни и да удвоят екипа си до над 240 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР