Ръкостискане с продължителност повече от три секунди може да предизвика

...
Ръкостискане с продължителност повече от три секунди може да предизвика
Коментари Харесай

Дългото ръкостискане предизвиква безпокойство

Ръкостискане с дълготрайност повече от три секунди може да провокира безпокойствие, демонстрира изследване.
Проучването на катедрата за обществени науки на Университета в Дънди откри, че сходно чувство може да се появи и при бизнес срещи и връзки. В изследването, 36 души бяха интервюирани от откривател за техните кариерни вероятности, преди да бъдат осведомени с втори откривател, съобщи БГНЕС.
Вторият откривател или им е стиснал ръка или за по-малко от три секунди, което се счита за естествената дълготрайност на ръкуването, или за повече от три секунди или въобще не се е ръкувал с тях.
След това реакциите на участниците в изследването са оценени.
След по-дългото здрависване, участниците са посочили по-малко наслаждение от връзката, усмихвали са се по-малко и са съобщили за нараснала тревога.
След по-краткото здрависване те не се усмихвали толкоз, само че споделили, че ръкостискането се усеща като по-естествено.
Не са били видяни промени в чувствата на интервюираните след изявлението, което е минало без здрависване.
Д-р Емезе Наги, учител по логика на психиката, който управлява проучването, съобщи: „ Докато стискането на ръце за по-дълго време може да наподобява топъл жест, открихме, че то се отразява негативно върху държанието на реципиента, даже след привършване на ръкостискането. Политиците изключително държат на продължителните ръкостискания, които постоянно се употребяват като израз на топлота, само че и като средство за демонстриране на престиж. Въпреки това, нашите открития допускат, че до момента в който това може да наподобява впечатляващо за камерите, това държание би могло да заплаши качеството на техните работни и персонални взаимоотношения през цялото време, което може да има отражение за милиони хора. " Резултатите от проучването са оповестени в списание Perceptual And Motor Skills.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР